- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
L Hospital Kuralı ne zaman kullanılır?
Matematiksel analizde, L’Hôpital kuralı, (okunuşu: Löpital) bir fonksiyonun limitini türevle almak için yapılan bir formüldür. Limitinin 0/0 veya ∞/∞ olması durumunda pay ve paydanın türevinin ayrı ayrı alınması kuralına denir.L Hospital kuralı kaldırıldı mı?
Kaldırıldı. Ama soruları çözmek için hala kullanılabiliyor.L Hospital Kuralı nereden gelir?
bu kural aslında bernoulli * tarafından bulunmuştur ve ondan l hopital e geçmiştir.. ismini markizimizden almasının sebebi ise l’hopital’in arkadaşa kendisi adına bazı problemleri çözmesi ve bunu kimseye söylememesi karşılığında aylık düzenli ücretler ödemesidir..
L Hospital esprisi nedir?
l’hôpital diye yazılan hastane anlamına gelen fransızca kelime maskülen artikel alır. eskiler bunun eski fransızcada hospital oldugunu fakat sonradan zamanla konusmada s sesinin düşürülmesiyle o harfine şapka getirilerek kullanilmaya baslandigini soyluyorlar.Limit Bulma kuralını bulan matematikçi kimdir?
Guillaume François Antoine, Marquis de l’Hôpital (d. 1661 Paris – ö. 2 Şubat 1704 Paris) Fransız matematikçidir.L kuralı nedir?
meali “boyu uzunun olanın şeyi küçük, şeyi büyük olanın boyu kısa olur.” olan kural.
L Hospital kim?
1661 Paris – ö. 2 Şubat 1704 Paris) Fransız matematikçidir. En çok tanınmasına sebep olan çalışması kendi adıyla anılan bir rasyonel (kesirli) bir fonksiyonda pay ve paydanın limitlerinin değeri sıfır veya sonsuz olması durumunda uygulanan bir formül olan L’Hopital Kuralıdır.Türev almayı kim buldu?
En büyük matematikçi ve bilim adamlarından biri olduğu düşünülür. Bilim devrimine ve heliyosentirizm’in gelişmesinde katkıları olmuştur. Türev ve integralin mucididir.1687 Isaac Newton (1643–1727) İngiliz Yer çekimi yasalarını keşfetti.Her kim ki geometrici değildir içeriye girmesin diyen kimdir?
Eflatun bir sanatçı ve özellikle edebiyatçı olarak yetiştirilmiş olmasından büyük ölçüde istifade etmiş, kurguladığı düşünsel ürünleri, çok ustaca, ve şiirsel bir anlatımla süsleyerek, asırlar boyu insanları etkilemeyi başarmıştır. Bu akademinin girişinde “her kim ki geometrici değildir, içeriye girmesin yazılıdır”.
Platon’un akademisine kimler giremez?
Filozof Platon’un akademisinin girişinde “Matematik bilmeyen giremez” yazar. Matematik işte bu kadar önemli ve ana bir bilimdir.Platon’un Akademisinin kapısında neden geometri bilmeyen giremez yazar?
platon’un yapmaya çalıştığı, bugün bizim anladığımız anlamda belli bir alanın (geometrinin) bilgisine sahip insanları içeri buyur edip bu konuda fikri olmayanların suratına kapıyı kapatmak değil; iyi bildiği şeyleri bile tekrar tekrar gözden geçirmeye hazır olanları kanatları altına alacağını ifşa etmekten ibarettir.Türev almak ne sağlar?
Türev, bir şeyin bir diğer şeye göre değişim miktardır. Yani türev, “değişim”i ölçmek için kullanılır. Genellikle türevi bir şeyin zaman geçtikçe ne kadar değiştiğini hesaplamak veya ifade etmek için kullanırız.