AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KYK yurtlarinda ne zaman kalinabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

KYK yurtlarında ne zaman kalınabilir?​

KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek. Bunun dışında yurtlarda misafir olarak kalabilmek için şu statülere sahip olmak gerekiyor.

Yurtta kalma süresi kaç yıl?​

Öğrencilerin talebi ile imkanlar dahilinde yurt ve oda değişikliği yapılabiliyor. – KYK yurtlarında kaç yıl kalınabilir? Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler.

KYK becayiş nasıl yapılır?​

KYK becayiş nasıl yapılır?
▪️ Becayiş için başvuru yapacak olan öğrenci arkadaşlar fiziki olarak Elazığ KYK İl Müdürlüğü’ne dilekçe verecekler. 2 kişinin de ayrı ayrı dilekçesi gerekiyor.Bu dilekçe kısa sürede sonuçlanacak.Becayiş yaparak geçmek istediğiniz yurda daha kolay geçebileceğinizi hatırlattılar.

Yurtlarda Ne zaman kalınabilir?​

Yurtlarda Ne zaman kalınabilir?
İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır.

KYK yurdunda kaç gün izin hakkı var?​

Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliğine göre yurtta kalan öğrencilere, üniversitenizin akademik takvimi gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi ve pazar) tatilleri, 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.

KYK yurt Başvurusu her sene yenilenir mi?​

İlk kayıt ücreti yatırılmadığı takdirde yurt yerleştirme işlemi iptal edilmektedir. 8. Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrenciler seneye tekrar yurt başvurusu yapabilirler mi? Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar yurt başvuru hakkı bulunmaktadır.

KYK Yurt değiştirme dilekçesi nereye verilir?​

KYK Yurt değiştirme dilekçesi nereye verilir?
Yurt değiştirme işleminizi şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz: Şehriniz de bulunan KYK Bölge Müdürlüğüne giderek dilekçenizi vermeniz gerekmektedir. Geçmek istediğiniz 3 yurdu sayfa üzerinde sıralayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Ne kadar önce dilekçenizi erken verirseniz geçişiniz o kadar kolaylaşabilir.

Becayiş işlemleri nasıl yapılır?​

Becayiş işlemleri nasıl yapılır?
Şartları
- Devlet Memurları Kanunu’nun tanımına göre becayiş aynı devlet kurumuna bağlı kişiler arasında yapılır.
- Becayiş yapılırken yer değiştiren kişilerin sınıf ve unvanları aynı olmalıdır.
- Becayiş yer değiştirmek isteyen kişilerin doğrudan bireysel isteğine bağlı olarak yapılamaz.
 
KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerin bilmesi gereken bazı önemli detaylar var. KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını yaptıktan sonra yurtlarda kalabilirler. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilirler. Yurtlarda kalabilmek için belirli statülere sahip olmak gerekiyor.

Yurtlarda kalma süresi normal öğrenim süresi kadardır ve öğrenciler talepleri doğrultusunda yurt veya oda değişikliği yapabilirler.

Yurtlarda kalacak öğrencilerin, öğretim kurumlarının akademik takvimine uygun şekilde barınmaya başlamaları gerekmektedir. Eğer belirtilen tarihte yurtta kalamayacaklarsa, yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almaları önemlidir.

KYK yurtlarında kalan öğrencilere verilen izin hakkı ise yıllık olarak toplam 75 gündür. Bu izinler, üniversitenin akademik takvimine göre resmi tatiller, hafta sonu tatilleri ve özel izinler hariç verilir.

Yurt başvurusu ise ilk kayıt ücretinin yatırılmaması durumunda iptal edilebilir. Yurt yerleştirme işlemi yapılsa bile kayıt yaptırmayan öğrenciler, bir sonraki sene tekrar yurt başvurusu yapabilirler.

Yurt değiştirme dilekçesi vermek isteyen öğrenciler, bulundukları şehirdeki KYK Bölge Müdürlüğüne giderek dilekçelerini iletebilirler. İstenilen 3 yurt tercihi belirtilerek başvuru yapılabilir. Dilekçeyi erken vermek, geçiş işlemlerini kolaylaştırabilir.

Becayiş işlemleri ise devlet memurları arasında gerçekleştirilir. Becayiş yapacak kişilerin aynı devlet kurumuna bağlı olmaları ve sınıf/unvan benzerlikleri olması gerekmektedir. Becayiş işlemi bireysel isteğe bağlı olarak gerçekleştirilemez.
 
Geri
Üst