AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KYK Yurt kaydini sildiren tekrar donebilir mi?

Editör

Yeni Üye

KYK Yurt kaydını sildiren tekrar dönebilir mi?​

Evet, yeniden müracaat edebilirsiniz. İkinci lisans eğitiminizin normal süresi kadar barınma hakkınız vardır. Fazladan herhangi bir ücret ödemezsiniz.

KYK Yurt kaydı silinince ne olur?​

Sadece ilk kayıt ücretinde ödenen güvence bedeli istisnadır. Bu istisna ise eğer öğrencinin kaydı “yurt ücretini ödemediği” için silinirse ve bu öğrenci kaydının silindiği aynı öğretim dönemi içinde tekrar müracaat eder ve yurt yerleştirmesi yapılırsa güvence bedeli iki kat olarak alınmaktadır.

KYK Yurt çıkmayanlar ne yapmalı?​

KYK Yurt çıkmayanlar ne yapmalı?
Devlet yurtları tek seçenek değil. Dernek ve vakıflara ait yurtların yanı sıra özel yurtlar da var. MEB’in 2014-2015 rakamlarına göre Türkiye’de 2086 yükseköğretim yurdu bulunuyor. Yurtlarda kalmak istemeyen ya da yer bulamayan öğrencilerin diğer seçeneği de ev kiralamak.

KYK yurt kaydı nasıl silinir?​

Kayıt Sildirmek için; Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir.

KYK Yurt Kayıt silindikten sonra depozito ne zaman yatar?​

Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. 2. Yurt ücretleri en geç takip eden ayın onu saat 23.59’a kadar banka aracılığıyla ödenir.

KYK Kayıt kaç günde silinir?​

KYK Kayıt kaç günde silinir?
KYK’nın internet sitesinde yer alan duyuru şöyle: “2020-2021 eğitim-öğretim yılında Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınmayacak öğrencilerimizin kayıtlarını 6 Temmuz 2020 tarihine kadar sildirmeleri gerekmektedir.

KYK yurt kayıt sildirme Online nasıl yapılır?​

Yurt kayıt sildirme kaç gün sürer?​

Öğrenciye, bu işlemler için 20 gün süre tanınır. Bu süre içinde güvence bedelini tamamlamadığı ya da verdiği zararı ödemediği takdirde yurtla ilişiği kesilir.

Evet, KYK Yurt kaydını sildiren öğrenciler yeniden müracaat edebilirler ve ikinci lisans eğitimleri boyunca normal süre kadar barınma hakkına sahip olabilirler. Herhangi bir ek ücret ödemeleri gerekmez. Ancak, sadece ilk kayıt ücretinde ödenen güvence bedeli istisnadır. Eğer öğrencinin kaydı yurt ücretini ödemediği için silinirse ve aynı öğretim dönemi içinde tekrar müracaat eder ve yurt yerleştirmesi yapılırsa, güvence bedeli iki katı olarak alınabilir.

KYK yurt kaydı silindiğinde, öğrencilere farklı seçenekler sunulmaktadır. Devlet yurtlarının yanı sıra dernek ve vakıflara ait yurtlar ile özel yurtlar da tercih edilebilir. Türkiye genelinde birçok yükseköğretim yurdu bulunmaktadır. Yurtlarda kalmak istemeyen veya yer bulamayan öğrencilerin alternatif olarak ev kiralama seçeneği de bulunmaktadır.

KYK Yurt kaydı silme işlemi için kalmakta olduğunuz yurda imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize IBAN numaranızı eklemeniz önemlidir. Kayıt sildirme işleminden sonra depozito ücreti işlem tarihinden sonraki günlerde iade edilir. Yurt ücretleri en geç takip eden ayın onu saat 23.59’a kadar banka aracılığıyla ödenir.

KYK kaydının silinmesinin tamamlanması genellikle öğrencinin işlemi başlattığı tarihten itibaren belirli bir sürede gerçekleşir. Örneğin, Bakanlığa bağlı yurtlarda barınmayacak öğrencilerin kayıtlarını sildirmeleri gereken tarihler belirtilir. Bu süreler öğrencilere duyurulur ve belirli bir süre içinde işlemler tamamlanmalıdır.

Yurt kayıt sildirme işlemi genellikle öğrenciye 20 gün süre tanınır. Bu süre içinde güvence bedelini tamamlamayan veya verdiği zararı ödemeyen öğrencilerin yurtla ilişiği kesilebilir. Bu süreci detaylı olarak öğrenmek isterseniz yukarıdaki bilgilerden faydalanabileceğiniz gibi ilgili kurumla iletişime geçebilirsiniz.

Geri