- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
KYK Yurt izin alma saat kaça kadar alınır?
KYK yurtları güvenli barınma hizmeti sağlar. Yurtlara istenilen saatte girip çıkmak mümkün değildir. Mazereti olan öğrenciler mazeret bildirip giriş çıkış saatlerini belirtebilir. Yurtlara sabah en erken 06.00, gece en geç 23.00’da girebilirsiniz.KYK hafta sonu izni nasıl alınır?
1- Genciz Biz sitesine https://gencizbiz.kyk.gov.tr/ bu bağlantıdan giriş yapmanız gerek.
- 2- Ardından e-Devlet ile giriş yapın ve sayfada karşınıza çıkan İZİNLER bağlantısına tıklayın.
- 3- “Yeni İzin Talebi” oluşturun.
Yurttan izin alırken açıklamaya ne yazılır?
İzin talep et kısmı ile devam edilirken talebi doldurmak için gerekli bilgiler yazılır. Öğrenci, izin başlangıç tarihi, bitiş tarihi, izni geçireceği adresi ve telefon numarasını girerek talebini oluşturur. İzinden erken dönülmesi ya da izne çıkılmaması durumunda idareden bunun düzeltilmesi gerekir.GencizBiz nedir?
Gençlere kolaylık sağlayan GencizBiz uygulamasını hayata geçiriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı duyuruları, haberleri ve başvuruları anında öğrenilir. Gençlik Radyosu dinlenir. Yurt Nakil/ Yurt Kayıt Silme/ Yurt Öneri-Şikayet-Talep işlemleri gerçekleştirilir.
KYK yurt giriş çıkış saatleri Yurtlara sabah en erken 06.00, gece en geç 23.00’da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir. Kyk yurdunda kalan üniversite öğrencileri haftasonları dışında bir öğretim yılında 75 gün evci izni alabiliyorlar.
KYK yurt izin hakkı kaç gün?
İzin İşlemleri: Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 75 güne kadar izin verilebilmektedir.
KYK hafta sonu izin alınır mı?
KYK hafta sonu izin almaya gerek var mı?14. Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır? Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.
KYK evci izni kaç gün?
KYK evci izni nedir?Kyk yurdunda kalan üniversite öğrencileri haftasonları dışında bir öğretim yılında 75 gün evci izni alabiliyorlar.
gençlik ve spor bakanlığına bağlı olarak gençlere yönelik kültürel ve sportif faaliyetlerin duyurulduğu internet sayfası aynı zamanda kyk yurt ve bursu için yapılan bazi işlemler de buradan yapılıyor. örneğin yurttan izin almak gibi ayrıca yurtta olan kursları görüyor, yurt yemek listesini öğreniyorsunuz falan filan.
Genciz biz kartı nedir?
Genciz Biz uygulaması üzerinden yurt başvuru, burs başvuru, yurt kayıt borç ödeme gibi birçok işlemi elektronik ortamda gerçekleştirebiliyor. KYK NET uygulaması adı altında sunulan Genciz Biz uygulaması ile artık birçok işleme çok kolay erişim sağlanabiliyor.
KYK Yurtları misafir öğrenci kabul ediyor mu?
Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin öncelikli olarak ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. KYK yurdunda misafir olacak kalacakların ise misafir öğrenci ücretini ödemesi gerekiyor.KYK yurduna okul açılmadan kaç gün önce gidilir?
Üniversite ve yurt kayıtlarını tamamlayan yeni öğrenciler, Yurt Başvuru Takvimi’nde belirtilen tarihten itibaren yurtlara girebilir. Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir.