AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KYK yurt cikmayanlar ne yapmali?

Editör

Yeni Üye

KYK yurt çıkmayanlar ne yapmalı?​

Devlet yurtları tek seçenek değil. Dernek ve vakıflara ait yurtların yanı sıra özel yurtlar da var. MEB’in 2014-2015 rakamlarına göre Türkiye’de 2086 yükseköğretim yurdu bulunuyor. Yurtlarda kalmak istemeyen ya da yer bulamayan öğrencilerin diğer seçeneği de ev kiralamak.

Devlet yurdu kime çıkmaz?​

KİMLER KYK YURDUNDA KALAMAZ
- Örgün yükseköğretim okumayanlar (sadece açık öğretim okuyanlar kyk yurtlarında kalamaz)
- Ailesi ile aynı şehirde yaşayanlar ( Aynı belediye sınırları )
- Taksirli suçlar hariç sabıkası olan öğrenciler.

6 tip KYK Yurtları kaç kişilik?​

6 tip KYK Yurtları kaç kişilik?
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.

KYK neye göre çıkıyor?​

Yedekte olan öğrencilere çıkması beklenen KYK yurtları ise; yurt için başvuru yapmasına rağmen kayıt yaptırmayan öğrenci sayısına, taahhütname onayı yapmayan öğrencilerin elenmiş olmasına, mezun olacak öğrencilerin yurt kayıtlarını sildirmelerine göre çıkacaktır.

KYK Yurdu çıkanlar ne yapmalı?​

Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır. Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta barınmaya hemen başlamalıdır; yurtta kalamayacakların ise yurt müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir.

KYK yurdundan nasıl atılma sebepleri?​

KYK yurdundan nasıl atılma sebepleri?
a) Yurtta hırsızlık yapmak. b) Uyuşturucu madde kullanmak, taşımak, bulundurmak veya satmak. c) Üzerinde ya da kendi kullanımına ayrılmış yerlerde ilgili mevzuat uyarınca silah olarak tanımlanan ya da sayılan madde veya aletleri bulundurmak. ç) Yüz kızartıcı bir suçtan kesinleşmiş ceza almış olmak.
KYK Yurt tekrar çıkar mı?​
Evet, yeniden müracaat edebilirsiniz. İkinci lisans eğitiminizin normal süresi kadar barınma hakkınız vardır.
Yurtta yedekte kalmak ne demek?​
Yurt yedek öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmayanların yedekleri anlamına geliyor. Kesin kayıt döneminin sona ermesinin ardından, “yurt yedek” olan öğrenciler başvuru yapabilecek.

KYK Yurdu çıktı ama gitmedim tekrar çıkar mı?​

KYK Yurdu çıktı ama gitmedim tekrar çıkar mı?
Evet, yeniden müracaat edebilirsiniz. İkinci lisans eğitiminizin normal süresi kadar barınma hakkınız vardır. Fazladan herhangi bir ücret ödemezsiniz.

KYK yurt kaydı hangi durumlarda silinir?​

Güvence bedelini tamamlaması için izleyen ayın 10’u mesai bitimine, ayın 10’unun resmi tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar süre verilir. Verilen bu sürenin sonunda güvence bedelini tamamlamaz ise bu günlerin ücreti de güvence bedelinden mahsup edilerek öğrencinin kaydı silinir.

KYK yurt çıkmayanlar ne yapmalı sorusuna detaylı cevaplar verilmiş. Devlet yurtlarının yanı sıra dernek, vakıf ve özel yurt seçenekleri de bulunduğu belirtilmiş. Ayrıca ev kiralamak da bir seçenek olarak önerilmiş. Devlet yurtlarına kimlerin çıkamayacağına da değinilmiş, örneğin örgün yükseköğretim okumayanlar ve aynı şehirde yaşayanlar liste dışında tutulmuş.

KYK yurtlarının kişi sayısı ve odaların genellikle 2 kişilik olduğu bilgisi verilmiş. Ayrıca KYK yurtlarının belirli kriterlere göre öğrencilere çıktığı ve yurt dışında kalan öğrencilerin ne yapması gerektiği konularına da değinilmiş. Ayrıca KYK yurtlarından atılma sebepleri ve tekrar başvuru durumu da açıklanmış.

Yurtta yedekte kalmak ve tekrar müracaat edebilmek hakkında da bilgi verilmiş. KYK yurt kaydının silinme durumlarına da açıklık getirilmiş. Sonuç olarak, detaylı ve kapsamlı bilgilerle KYK yurtları hakkında merak edilen pek çok konuya cevap verilmiş.

Geri