AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kyk ogrenim kredisi iptal edilebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kyk öğrenim kredisi iptal edilebilir mi?​

Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.

Kyk öğrenim kredisi hangi durumlarda kesilir?​

ÖĞRENİM KREDİSİNİN KESİLME SEBEPLERİ
- Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
- Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
- Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,

Eşimin borçları beni bağlar mı?​

Eşimin borçları beni bağlar mı?
Evlilik süresince yapılan borçlar ya da gelen hacizler yalnızca borç sahibini etkilemektedir. Eğer ki kocanın borcundan dolayı haciz gelmişse bu kadını etkilemeyecektir. Yalnızca kocanın maaşına haciz konulacaktır. Mesela ev eşin üstüneyse eve haciz de gelemeyecektir.

Kyk kredi borcu ödemesi ne zaman başlar?​

Kyk kredi borcu ödemesi ne zaman başlar?
Öğrenci (borçlu) öğrenim ve katkı kredisi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere bu krediyi aldığı süre kadar zamanda ve aylık taksitler ( 2006 – 2007 öğretim yılından önce üçer aylık taksitler ) halinde, her dönemin son ayının veya aylık vadenin en geç …

Kyk kredi borcu hangi durumda silinir?​

Öğrenim ve/veya katkı kredisinden borcu bulunanlardan; tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan “hayatını çalışarak kazanamaz” ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanlar ile kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin borçları silinmektedir.

KYK kredi istediğin zaman iptal edilir mi?​

Hali hazırda burs ya da öğrenim kredisi alanların da bu haklarından vazgeçmeleri mümkün. Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.

KYK bursu hangi durumlarda kesilir 2022?​

KYK bursu hangi durumlarda kesilir 2022?
Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfı geçilse bile dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçilmesi halinde burs yine kesilir.

KYK öğrenim kredisi iptal edilebilir mi konusuna değinirken, öğrencilerin e-devlet şifresi kullanarak Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal işlemlerini gerçekleştirebileceklerini belirtmektesiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin [www.turkiye.gov.tr](http://www.turkiye.gov.tr) adresini ziyaret edebileceklerini aktarıyorsunuz.

Ayrıca KYK öğrenim kredisi hangi durumlarda kesilir konusuna da değinmişsiniz. Öğrenim kredisinin kesilebileceği sebepler arasında öğrencinin öğretim kurumundan ayrılması, vazgeçmesi, izin alması gibi durumları saymışsınız.

Eşinizin borçlarının sizi bağlayıp bağlamayacağı konusuna da değinmişsiniz. Evlilik süresince yapılan borçların sadece borç sahibini etkilediğini belirtirken, eşinizin borçlarından dolayı alınan haczin sizi etkilemeyeceğini ve yalnızca eşinizin maaşına haczin konulabileceğini açıklamışsınız.

KYK kredi borcu ödemesinin ne zaman başlayacağı konusunu da ele almışsınız. Öğrencinin öğrenim ve katkı kredisi borcunu, öğrenimini tamamladıktan iki yıl sonra başlayacak şekilde ödemesi gerektiğini ve bu ödemenin krediyi aldığı süre kadar zamanda ve aylık taksitler halinde gerçekleştirileceğini belirtmişsiniz.

KYK kredi borcunun hangi durumlarda silinebileceğine dair bilgi verdiğiniz kısımda ise, tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan "hayatını çalışarak kazanamaz" ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanların veya kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin borçlarının silinebileceğini açıklamışsınız.

Ayrıca, KYK bursunun hangi durumlarda kesilebileceği konusuna da değinmişsiniz. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursunun kesileceğini ve hazırlık sınıfında sınıfı geçemeyenlerin bursunun kesileceğini belirtmişsiniz.

Bu bilgiler ışığında, KYK öğrenim kredisi ve burslarıyla ilgili detaylı bilgilere erişebilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Geri