Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

KYK ogrenim kredisi herkese cikar mi?

Editör

Yeni Üye

KYK öğrenim kredisi herkese çıkar mı?​

KYK öğrenim kredisi başvuru yapan herkese çıkmaktadır.

240 dan fazla AKTS ile mezun olunur mu?​

240 dan fazla AKTS ile mezun olunur mu?
Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir. -AKTS hesaplaması seçmeli ve zorunlu tüm dersler için yapılmaktadır.

2 yıl öğrenim kredisi ne kadar?​

2 yıl öğrenim kredisi ne kadar?
KYK Öğrenim Kredisi ve Burs Tutarları
Yıl | Lisans ve Ön Lisans Kredi/Burs Tutarları | Yüksek Lisans Kredi/Burs Tutarları
2019 | 500 TL | 1.000 TL
2018 | 470 TL | 940 TL
2017 | 425 TL | 850 TL
2016 | 400 TL | 800 TL

KYK burs istediğin zaman iptal edilir mi?​

Hali hazırda burs ya da öğrenim kredisi alanların da bu haklarından vazgeçmeleri mümkün. Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.

KYK öğrenim kredisi kimlere verilmez?​

KYK öğrenim kredisi kimlere verilmez?
Kurum yurtlarından yurttan süresiz çıkarma cezası alan öğrenciler, Kesin hükümle mahkum olan öğrenciler, Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler öğrenim kredisinden yararlanamazlar.

Öğrenim kredisi kimler alabilir?​

Öğrenim kredisi kimler alabilir?
Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.
240 AKTS kaç kredi eder?​
En fazla 15 civarında olması tercih edilmektedir. 5. AKTS için üst sınır var mı? İki yarıyıllık bir programda derslerin AKTS toplamı her bir yarıyıl için 30, toplam 60 AKTS dir. Bu durumda 4 yıllık bir lisans programının kredi miktarı 240 AKTS’dir.

240 AKTS ne demek?​

240 AKTS ne demek?
* AKTS’de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 kredi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 kredi verilir. * 1 akademik yılda 3 dönem uygulaması bulunan kurumlarda, her bir dönem için 20 AKTS kredisi verilir. * Öğrenciler, dört yıllık eğitim sonunda toplam 240 AKTS kredisi toplayarak mezun olur.

2 yıllık KYK bursu ne kadar 2021?​

2 yıllık KYK bursu ne kadar 2021?
2021 yılı için belirlenen ücret; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri, bir eğitim senesinde 12 defa yapılıyor. Her ay başında öğlencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi yapılmakta.

KYK kaç TL 2022?​

KYK BURSLARI NE KADAR? Mevcut durumda, KYK lisans öğrencileri 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL almaya devam edecek.

KYK burs ne zaman iptal olur?​

KYK burs ne zaman iptal olur?
Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfını geçseniz dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçmeniz halinde bursunuz yine kesilir.

KYK kredi 2 ay sonra iptal edilir mi?​

KYK kredi 2 ay sonra iptal edilir mi?
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından verilen kredi veya burs hizmetinden yararlanma hakkı elde eden öğrenciler, istedikleri takdirde öğrenim kredisinin iptal edebiliyor.

KYK bursu hangi durumlarda verilmez?​

Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , burstan yararlanamazlar.

Öğrenim kredisi neden çıkmaz?​

Öğrenim kredisi neden çıkmaz?

Öğrenim kredisi kimlere verilmez?​

Öğrenim kredisi kimlere verilmez?

KYK öğrenim kredisi genel olarak başvuru yapan herkese çıkmaktadır. Ancak belirli durumlarda öğrenim kredisi almak mümkün olmayabilir. Örneğin, kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alan öğrenciler, kesin hükümle mahkum olanlar, açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, öğrenim kredisine yeterli bulunmayanlar öğrenim kredisinden yararlanamazlar.

Öğrenim kredisi, lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olarak dört yıllık okullara dikey geçiş yapan öğrenciler ve yüksek lisans/doktora öğrencileri tarafından alınabilir. Özellikle yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin öğrenim kredisinden faydalanabilecekleri belirtilmektedir.

Eğer öğrenci burs alıyorsa ve bu haktan vazgeçmek istiyorsa, [www.turkiye.gov.tr](http://www.turkiye.gov.tr) adresinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak bursun iptal edilmesi veya vazgeçilmesi işlemi gerçekleştirilebilir.

Özetle, öğrenim kredisi ve burslar belirli kriterlere ve koşullara bağlı olarak verilmektedir. Başvuru yapan öğrencilerin bu kriterleri göz önünde bulundurarak başvurularını yapmaları tavsiye edilir.

Geri