AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

KYK ogrenim kredi istedigin zaman iptal edilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

KYK öğrenim kredi istediğin zaman iptal edilir mi?​

İşte, KYK öğrenim kredisi başvuru sayfası… KYK kredisi iptal işlemi, e-Devlet üzerinden yapılacak başvuruların ardından gerçekleşiyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından verilen kredi veya burs hizmetinden yararlanma hakkı elde eden öğrenciler, istedikleri takdirde öğrenim kredisinin iptal edebiliyor.

Öğrenim kredisi iptal ettikten sonra tekrar alınır mı?​

22. Maddede KYK Öğrenim Kredisi alan öğrenci krediyi iptal ettirdikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır. Bu metne göre dilekçe harici yeniden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

Öğrenim kredisi hangi durumlarda iptal olur?​

Öğrenim kredisi hangi durumlarda iptal olur?
Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması, Kesin hükümle mahkum olması.

Geri ödemeli burs iptal edilir mi?​

Geri ödemeli burs iptal edilir mi?
KYK kredisini almaya hak kazanan öğrenciler her ne kadar taahhütname imzalamış olsalar da krediyi iptal etme hakkına da sahiptirler. Söz konusu durum KYK burs ödemeleri için de geçerli sayılmaktadır. Öğrenci, ihtiyacının olmadığını belirtmesi üzerine kredi ve burs iptalini istediği zaman gerçekleştirebilmektedir.

KYK öğrenim kredisi nasıl iptal edilir?​

Hali hazırda burs ya da öğrenim kredisi alanların da bu haklarından vazgeçmeleri mümkün. Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.

Öğrenci kredisi iptal edilir mi?​

KYK kredisi çıkan öğrenciler, ihtiyaçlarının olmadığını belirterek kredi iptalini gerçekleştirebilir. Aynı durum KYK bursu almaya hak kazanan öğrenciler için de geçerlidir. Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan kredi/burs alan öğrenciler, e-Devlet üzerinden burs/kredi iptal işlemini gerçekleştirebilirler.

KYK Kredi bittikten sonra tekrar alınabilir mi?​

KYK Kredi bittikten sonra tekrar alınabilir mi?
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir.

Kyk kredi hangi durumlarda kesilir?​

Kyk kredi hangi durumlarda kesilir?
kredi aldıkları süre kadar zamanda ve aylık dönemler halinde ödemek zorundadırlar. Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir.

Öğrenim Kredisi neden kesildi?​

Burs iptal edilebilir mi?​

Öğrencilerin almakta oldukları burs/krediyi almak istememeleri halinde https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden e-Devlet şifreleri ile Bakanlığımız linkine ulaşarak burs/kredi vazgeçti (iptal) işlemini yapmaları gerekmektedir.

Hesaba geçen kredi iptal edilir mi?​

Hesaba geçen kredi iptal edilir mi?
Yasal Süre Geçtikten Sonra Kredi İptal Edilir mi? Krediniz hesabınıza aktarıldıktan sonra yasal süreniz olan 14 günü geçirmeniz durumunda da cayma hakkınız bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda borcunuzun tamamını kapatır ve bankanın sözleşmede belirlenen cayma bedelini ödemek zorunda kalabilirsiniz.
 
Merhaba,

KYK öğrenim kredisi istediğiniz zaman iptal edilebilir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından verilen bu hizmetten yararlanma hakkı elde eden öğrenciler, istediklerinde öğrenim kredisini iptal edebilirler. İptal işlemi e-Devlet üzerinden yapılacak başvuruların ardından gerçekleşmektedir. Öğrenciler, öğrenim kredisini iptal ettikten sonra tekrar kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır.

Öğrenim kredisi, belirli durumlarda iptal olabilmektedir. Örneğin, öğretim kurumunun kapatılması, kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alınması, asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışılması veya kesin hükümle mahkum olunması gibi durumlarda öğrenim kredisi iptal edilebilir.

Geri ödemeli burs da KYK kredisini almaya hak kazanan öğrencilerin talepleri doğrultusunda iptal edilebilir. Öğrenciler, ihtiyaçlarının olmadığını belirtmeleri halinde kredi ve burs iptalini istedikleri zaman gerçekleştirebilirler. KYK kredisi alan öğrenciler, e-Devlet üzerinden burs/kredi iptal işlemlerini gerçekleştirebilirler.

KYK kredisi bittikten sonra tekrar alınabilir mi sorusuna ise, Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrencilere tekrar burs ödemesi yapılamaz. Ancak, öğrencilerin talep etmeleri halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir.

Kredi ve Yurtlar Kurumu gerekli gördüğü durumlarda burs alan öğrencilerin durumlarını araştırabilir ve gerçeğe aykırı bir durumun tespit edilmesi halinde burs kesilebilir. Öğrencilerin almakta oldukları burs/krediyi almak istememeleri durumunda ise e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Son olarak, KYK kredisinin hesaba geçtikten sonra yasal süresi olan 14 günü aşmanız durumunda cayma hakkınız bulunmaktadır. Bu durumda borcunuzu kapatmanız ve bankanın belirlediği cayma bedelini ödemeniz gerekebilir.

Umarım verdiğim bilgiler yardımcı olmuştır. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst