Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

KYK ile nasil iletisim?

Editör

Yeni Üye

KYK ile nasıl iletişim?​

Diğer KYK İletişim Bilgileri Kredi Dairesi Başkanlığı İletişim Numarası: 444 0 472. Eğitim Dairesi Başkanlığı İletişim Numarası: 0312 551 6392. Yurt İdare İşletme Dairesi Başkanlığı İletişim Numarası: 0312 551 6196 – 6210.

KYK için neresi aranır?​

KYK için neresi aranır?
Borç ve taksitlerinizi Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Öğrenim / Katkı Kredisi Borç Sorgulama ”sayfasından veya 444 1 961 nolu çağrı merkezimizi aramak suretiyle öğrenebilirsiniz.

Burs başvurusu için nereyi aramalıyım?​

Burs başvurusu için nereyi aramalıyım?
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar KYK burs ve kredi başvurularında bulunmak için T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından teyit etmelidir.

KYK bursunun kesildiğini nasıl anlarız?​

Bursun krediye dönüşmesi Bazı üniversitelerde 4 dersten başarısız olmanız durumunda bursunuz krediye çevrilirken bazı üniversitelerde başarısız dersiniz maksimum 3 olmalıdır. *Bazı üniversitelerde ise ortalama kriteri geçerlidir. Örneğin 2.00’ın altında bir ortalamanız olursa bursunuz krediye çevrilir.

444 0 472 Kimin numarası?​

444 0 472 Kimin numarası?
Merhaba, talebiniz hakkında 444 0 472 no’lu Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi (GSB KİM) ile görüşmenizi rica ederiz.

444 0 472 nedir?​

444 0 472 nedir?
GSB ‘KURUMSAL İLETİŞİM MERKEZİ’ FAALİYETLERİNE BAŞLIYOR Kurumsal İletişim Merkezi (KİM) ile öğrencilerin, sporcuların, gençlerin ve kamuoyunun, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ilişkin doğru bilgiye kaynağından ulaşması hedefleniyor. GSB KİM, 444 0 472 numaralı hattan haftanın 7 günü 24 saat hizmet verecek.
444 0 472 nerenin?​

GSB burs ne zaman kesilir?​

GSB burs ne zaman kesilir?
Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

KYK burs neden kesilir?​

KYK burs neden kesilir?
Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir.

444 0 724 neden arıyor?​

444 0 724 numaralı hat, Vakıfbank telefon bankacılığına ait bir numaradır. 444 0 724 Nolu Telefon Numarası Kime Aittir ve Neden Arar? Vakıfbank Telefon Bankacılığına ait olan bu numara, bankanın müşterileri ile iletişim kurmak, onları bilgilendirmek amacı ile kullanmakta olduğu bir numaradır.

KYK ile iletişim kurmak için farklı başkanlıkların iletişim numaralarını arayabilirsiniz. Kredi Dairesi Başkanlığı için 444 0 472, Eğitim Dairesi Başkanlığı için 0312 551 6392 ve Yurt İdare İşletme Dairesi Başkanlığı için 0312 551 6196 ya da 6210 numaralarını kullanabilirsiniz.

KYK hakkında bilgi almak ve borç sorgulamak için www.kyk.gov.tr internet sitesini ziyaret edebilir veya 444 1 961 numaralı çağrı merkezini arayarak bilgi alabilirsiniz.

Burs başvurusu için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında eğitim görenlerin T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

KYK bursunun kesilmesi durumları üniversiteler arasında farklılık gösterebilir. Örneğin bazı üniversitelerde 4 dersten başarısız olma durumunda burs krediye dönüşebilirken, bazılarında bu limit 3 ders olabilir. Ortalama kriteri de bazı üniversitelerde önemli bir faktör olabilir.

444 0 472 numarası, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi (GSB KİM) olarak hizmet vermektedir. Bu merkezden Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili konularda bilgi alabilirsiniz.

GSB bursunun kesilmesi ise öğrencinin öğretim kurumunu değiştirmesi, başarısız olması, öğretimine ara vermesi, öğretim kurumunun kapanması, yurtlardan çıkarılması ya da hüküm alması durumlarında gerçekleşebilir.

KYK bursunun kesilmesi genellikle not ortalamasının belirli bir düzeyin altına düşmesi, okulu bırakması veya ders kaydı yaptırmaması gibi durumlarda gerçekleşir.

444 0 724 numaralı hat ise Vakıfbank telefon bankacılığına aittir. Bu numara genellikle bankanın müşterileri ile iletişim kurmak ve bilgilendirmek amacıyla kullanılır.

Geri