AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kyk Burs Başvurusu İçin Neler Gerekli?

theking

Yeni Üye
Kyk Burs Başvurusu İçin Neler Gerekli? Kyk burs başvurusu için belirli şartlar ve evraklar gerekmektedir. Başvuru yapabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gereklidir. Ayrıca, başvuru yapacak kişinin üniversite öğrencisi olması gerekmektedir. Başvuruda bulunmak isteyenlerin başvuru formunu eksiksiz doldurması ve gerekli belgeleri hazırlaması gerekmektedir. Bu belgeler arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenci belgesi ve gelir belgesi gibi evraklar bulunmaktadır. Ayrıca, banka hesap bilgileri de başvuru sırasında talep edilmektedir. Başvurular genellikle online olarak yapılmaktadır ve belgelerin taranmış halde yüklenmesi gerekmektedir. Başvuru sonuçları ise genellikle mail yoluyla bildirilmektedir.
İçindekiler

Kyk burs başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin belirli başvuru şartlarını karşılamaları gerekmektedir. Bu şartlar aşağıda sıralanmıştır:
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2. ÖSYM tarafından yerleştirme sonucunda üniversite veya yüksekokul programına kayıt yaptırmış olmak,
3. Başvuru yapılacak üniversite veya yüksekokulun birinci sınıf öğrencisi olmak,
4. Ekonomik ve sosyal durumu uygun olmayan ailelerden gelmek ve gelir durumu yetersiz olmak,
5. Devlet üniversitelerinde örgün öğretim görmek,
6. Başvuru yapılacak dönemde gerçek kişiliğiyle başvuruda bulunmak,
7. Başvuruda bulunulan yıl için daha önce KYK burs veya kredi almamış olmak,
8. Başvuruda bulunulan yıl için başka bir kurumdan burs veya kredi almamış olmak,
9. Başvuruda bulunulan yıl için başka bir kurumdan yatılı veya burslu öğrencilik hakkı almamış olmak,
10. Başvuruda bulunulan yıl için askerî öğrenci olmamak,
11. Başvuruda bulunulan yıl için Açıköğretim Fakültesi’nde kayıtlı öğrenci olmamak,
12. Başvuruda bulunulan yıl için silah altında bulunmamak,
13. Başvuru yapılacak dönemde devamsızlık cezası almamak,
14. Başvuru yapılacak dönemde öğrenim süresi dolmamış olmak,
15. Başvuruda bulunulan yıl için hükûmet burslusu olmamak,
16. Başvuruda bulunulan yıl için veraset veya intikal yoluyla malvarlığına sahip olmamak,
17. Başvuruda bulunulan yıl için burs başvurusunda bulunulan yılın birinci dönemi itibarıyla 25 yaşını doldurmamış olmak,
18. Başvuruda bulunulan yıl için herhangi bir kurumdan aylık gelir veya maaş almamış olmak,
19. Başvuruda bulunulan yıl için son altı ayda herhangi bir işte çalışmamış olmak gerekmektedir.

Yükseköğretim kurumunda kayıtlı olmak.
Ailenin gelir durumunu gösteren belgeler.
Aylık gelir limitine uygun olmak.
Kimlik fotokopisi ve öğrenci belgesi.
Başvuru formunu eksiksiz doldurmak.

Yükseköğretim kurumunda kayıtlı olmak.
Ailenin gelir durumunu gösteren belgeler.
Aylık gelir limitine uygun olmak.
Kimlik fotokopisi ve öğrenci belgesi.
Başvuru formunu eksiksiz doldurmak.

Geri