AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzuya arpa verilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuzuya arpa verilir mi?​

Kuzular daha fazla kesif yem yiyebilsin diye! Burada kesif yem dediğimiz yemler, tahıllar ve yağlı tohumlardan oluşur. Arpa, mısır, buğday ve yulaf gibi tahıllar kesif yemin % 70-80′ i kadar olmalıdır. Soya küspesi, pamuk tohumu küspesi, ayçiçeği küspesi gibi yağlı tohum küspeleri de yüzde 20-30 kadar olmalıdır.

Kuzu sütten kesilince ne yapılır?​

Kuzu sütten kesilince ne yapılır?
Damızlığa ayrılan kuzular 3-4 ay analarını emerler. Sütten kesimden sonra erkek ve dişi kuzular ayrı sürüler halinde otlatılırlar. Meraya ilave olarak günde 200-300 gram kesif yem takviyesi yapılmalıdır.

Kuzuya arpa nasıl verilir?​

Arpa, Yulaf gibi kesif yem verilir. Sütten kesilmede kuzular 20- 26 Kg. arasında tartılırken 2-3 ay devam eden beside sırasına göre 50 – 65 Kg. tartılırlar. Hayvanlar günde ortalama olarak 350 gram canlı ağırlık artışı sağlarlar. Besi sonunda ot ve saman azaltılarak kesif yem arttırılır.

Çok yem yiyen kuzuya ne yapılır?​

Çok yem yiyen kuzuya ne yapılır?
Bu durumda en iyi yapılacak şey acil olarak bir veteriner hekime başvurmaktır. Veteriner hekim işkembe ve kandaki asitliği giderecek bazı ilaçları ağızdan içirebilir veya damardan verebilir, sağlıklı hayvandan işkembe suyu alarak içirebilir.

Kuzu neden felç olur?​

Bu kuzular ayağa kalkıp analarını ememezler. Doğuştan hasta kuzular doğumdan sonraki bir kaç saat içinde kalp yetmezliği ve solunum güçlüğünden ölürler. * Beyaz kas hastalığı şekillenmiş kuzu ve oğlaklar merada kolay hareket edemedikleri ve emmedi güçlük çektikleri için hızla zayıflarlar ve gelişmeleri geri kalır.

Kuzu süt zehirlenmesine ne iyi gelir?​

Kuzu süt zehirlenmesine ne iyi gelir?
Tedavisi var! Erken teşhis edilirse, tedaviye erken başlanırsa, iyi sonuç alınabilir. Hasta kuzulara yağsız süt verilmelidir. Antibiyotikler, A vitamini, bağırsak antiseptiği ilaçlar iyi gelir.

1 aylık kuzuya ne kadar süt verilir?​

Yeni doğan kuzular, her 1 kg canlı ağırlık için 40 ml ağız sütü almalıdır. Bu miktar dört eşit öğünde verilebilir. Fazla ağız sütü dondurularak saklanabilir. Koyunlardan yeterli ağız sütü alınamazsa, inek ağız sütü taze ya da dondurulmuş olarak temin edilebilir.
 
Kuzularınızın sağlıklı bir şekilde büyümesi için kesif yemlerin ve sütten kesildikten sonra beslenmelerinin önemi büyük. Kuzular kesif yem olarak arpa gibi tahılları alabilirler. Sütten kesildikten sonra da kesif yeme devam edilmesi gerekmektedir. Kuzuların ağırlıklarına ve gelişimlerine göre doğru miktarda kesif yem verilmesi büyük önem taşımaktadır.

Çok yem yiyen kuzular içinse veteriner hekim desteği önemlidir. Veteriner hekim, kuzunun durumuna göre uygun tedavi yöntemlerini belirleyebilir.

Kuzu felç olma durumu genellikle doğuştan gelen sağlık sorunları veya beyaz kas hastalığı gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Hasta kuzular için erken teşhis ve uygun tedavi önemlidir.

Kuzu süt zehirlenmesine ise antibiyotikler, A vitamini ve bağırsak antiseptiği ilaçlar yardımcı olabilir.
Yeni doğan kuzulara ise gerekli olan süt miktarı oldukça önemlidir. Her 1 kg canlı ağırlık için 40 ml süt verilmesi önerilmektedir. Eğer yeterli miktarda ağız sütü alınamazsa, inek ağız sütü de alternatif olarak kullanılabilir.
 
Geri
Üst