AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuzularda beyaz kas hastaligi tedavi edilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuzularda beyaz kas hastalığı tedavi edilir mi?​

Hastalananlarda ilaç, gün aşırı birkaç kere tekrar edilmelidir. Solunum güçlüğü olan hayvanlara antibiyotik uygulanmalıdır. Hastalığın sıklıkla görülmesi durumunda gebeliğin son bir kaç aylık döneminde deri altı yolla selenyum ve vitamin E uygulamalarının, hastalıktan korunma açısından yararlı olacaktır.

Kuzularda beyaz kas hastalığı nedir?​

Kuzularda beyaz kas hastalığı nedir?
Beyaz kas hastalığı, White muscle disease (WMD), Stiff Lamb Disease veya Nutrisyonel muskuler distrofi; Selenyum ve/veya Vitamin E ‘nin eksikliği nedeniyle çizgili kaslarda doku yıkımı ile karakterize, kuzu, oğlak ve buzağıların önemli kas dejenerasyonu hastalığıdır.

Yeldif nedir ne işe yarar?​

Yeldif nedir ne işe yarar?
Beyaz kas hastalığı, kas miyopatileri, besinsel kaynaklı döl verim kaybı ve büyümede gerilemenin tedavisinde kullanılır. 1 ml’de; Sodyum Selenit 1 mg, Vit E 60 mg, Vit B1 40 mg içerir. Sadece hayvan sağlığında kullanılır.

Beyaz kas hastalığının tedavisi nedir?​

verilir ve Selenyum ve E vitamini takviyesi yapılır. Selenyum noksanlığının görüldüğü bölgelerde koyun karma yemlerine selenyum tuzu ilave edilmeli, gebeliğin ikinci yarısında (doğum sezonunun başlamasına 40 gün kala) gebe koyunlara 2 haftada bir Se ve E vitamini içeren ilaçlar verilmelidir.

Beyaz kas nerede bulunur?​

Beyaz kas nerede bulunur?
İnsanlarda, vücut ağırlığına uzun süre karşı koyacak bacak kasları çoğunlukla kırmızıyken, kol kası telleri beyazdır. Düz kas (aynı zamanda viseral kas, iç organ kası da denir), sindirim kanalı, idrar kesesi, çeşitli kanallar ve diğer iç organ duvarlarındaki kas tabakalarını oluşturur.

Yeni doğan kuzuya ne iğnesi yapılır?​

Yeni doğan kuzuya ne iğnesi yapılır?
İlaçların selenyum ve vitamin E içeriğine göre yapacağınız miktar değişir. Veteriner hekiminizden ilacı alırken miktarlarını sorunuz. Genellikle kuzular için 0.25-0.5 ml olarak yapılmaktadır. Gebe koyunlara yapabileceğiniz gibi yeni doğan kuz ve oğlaklara deri altı veya kas içi yapılabilir.
Yeni doğan kuzu ne iğnesi vurulur?​
– Doğan kuzuların, gerekirse ektima aşıları ile septisemi serumları uygulanır.

Beyaz kas kırmızı kas nedir?​

Beyaz kas kırmızı kas nedir?
Kas Fibril Türleri (…) İskelet kası lifleri, damar zenginliği bakımından da birbirinden farklıdır. Beyaz kas liflerinin etrafında az sayıda kapiller damar(kılcal damarlarla birlikte vücuttaki en küçük kan damarlarından biri) bulunmasına karşılık, kırmızı kas lifleri kapillerden çok zengindir.

Beyaz kas hangi kastır?​

Beyaz kas hangi kastır?
İskelet kası somatik sinir sistemi tarafı dan uyarılır. İki tip iskelet kası vardır: Kırmızı kas (ya da yavaş kas) ve beyaz kas (ya da hızlı kas).

Beyaz kas nedir?​

Hızlı kaslardaki miyoglobinin eksikliği onlara beyazımsı görünüm kazandırdığından bunlara, sıklıkla ‘beyaz kas’ denir, Büyük kuvvet oluşturur ancak çabuk yorulurlar, Yüksek anaerobik kapasiteye, düşük aerobik kapasiteye sahiptirler, Kısa süreli, yüksek şiddetli aktivitelerden sorumludurlar.
 
Beyaz kas hastalığı, yani White Muscle Disease (WMD), kuzularda selenyum ve/veya Vitamin E eksikliği nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık çizgili kaslarda doku yıkımı ile karakterizedir ve kuzu, oğlak ve buzağılarda önemli kas dejenerasyonuna neden olabilir. Hastalanan hayvanlarda tedavi için genellikle ilaçlar kullanılarak selenyum ve E vitamini takviyesi yapılır. Solunum güçlüğü olan hayvanlara antibiyotik uygulanması da tedavi sürecinde önemlidir.

Tedavinin yanı sıra hastalığın önlenmesi de oldukça önemlidir. Selenyum ve E vitamini eksikliğinin görüldüğü bölgelerde koyunların beslenmesine selenyum tuzu ilave edilmesi önerilir. Gebeliğin ikinci yarısında gebe koyunlara 2 haftada bir selenyum ve E vitamini içeren ilaçlar verilmesi de hastalıktan korunma açısından önemlidir.

Yeldif adlı ilacın, beyaz kas hastalığı, kas miyopatileri, besinsel kaynaklı döl verim kaybı ve büyümede gerileme gibi durumların tedavisinde kullanıldığını belirtmek istiyorum. İlaç, selenyum, E vitamini, B1 vitamini gibi içeriklere sahiptir ve sadece hayvan sağlığı için kullanılır.

Beyaz kas, iskelet kaslarının bir türüdür ve vücut ağırlığına uzun süre dayanacak bacak kasları gibi genellikle kırmızı kaslardan farklıdır. Beyaz kas lifleri, yüksek kuvvet oluşturabilir ancak çabuk yorulma eğilimindedir. Diğer yandan kırmızı kas lifleri daha fazla kapiller damar kaynağına sahiptir ve dayanıklı, uzun süreli aktiviteler için uygundur.

Eğer kuzularda beyaz kas hastalığına dair daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa ya da belirli bir konuda sorunuz varsa memnuniyetle yardımcı olabilirim.
 
Geri
Üst