AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzu Pirzola

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kuzu pirzola
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Biberiye
Havuç püresi için gerekenler;
2 adet havuç
1 adet patates
Tuz
Karabiber
Küçük hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı

Kuzu Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir fırın tepsisine göre aliminyum folyo koparıp tepsiye seriyoruz.
Etimizi yağlayıp ve baharatlayıp folyomuza diziyoruz ve üstünü tekrar bir folyo seriyoruz ve her yerini kapatıyoruz.
Fırınımızı 160 dereceye alıyoruz yaklaşık 1 saat etimizi kavurmaya bırakıyoruz.
Havuç püresi için; havuçlarımızı ve patatesimizi soyuyoruz küçük parçalara kesiyoruz.
Bir tencereye su ve sebzelerimizi ekleyip yaklaşık 30 dakika kadar haşlıyoruz.
Piştikten sonra, suyunu süzüp bir kaseye alıyoruz ve bir kaşık tereyağı ile baharatlarımızı ilave ediyoruz.
Son olarak rondodon geçiriyoruz yada bir çatal yardımı ile eziyoruz.
Kuzu Pirzola Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst