AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzu Kuşbaşı Et Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuzu Kuşbaşı Et Haşlama Nasıl Yapılır? İşte en lezzetli kuzu kuşbaşı et haşlama tarifi. Öncelikle temizlenmiş kuzu eti tencereye alınır. Ardından doğranmış soğan ve havuç eklenir. Tüm malzemeler tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Yemeğin suyu çekildiğinde patates ve domates eklenir. Son olarak tane biber ve defne yaprağı ile aroma verilir. Yemeğin üzeri kapatılarak, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis yapmadan önce üzerine maydanoz serpilir ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun!
İçindekiler

Kuzu Kuşbaşı Et Haşlama Nasıl Yapılır?​

Kuzu kuşbaşı et haşlama yapmak için öncelikle taze ve kaliteli kuzu eti kullanmanız önemlidir. Eti temizleyip doğradıktan sonra bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra suyunu süzüp, etleri tekrar tencereye alın.
Etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tuzunu da ilave edin. Ardından tencereyi tekrar ocağa alın ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre genellikle 1-1,5 saat kadar sürer.
Pişme süresi tamamlandığında etleri süzerek servis yapabilirsiniz. Haşlanmış kuzu eti, genellikle pilav ya da sebzelerle birlikte servis edilir. Üzerine limon sıkarak veya soslarla lezzetlendirebilirsiniz. Haşlama yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, etlerin tamamen yumuşayana kadar pişmesidir.
Haşlama yaparken kullanacağınız etin kalitesi ve pişirme süresi sonucunda ortaya çıkacak lezzet oldukça önemlidir. Etin yumuşak ve lezzetli olması için yeterli süreyle pişirmeniz gerekmektedir. Ayrıca, kuzu etinin doğru şekilde temizlenmesi de önemlidir. Haşlama yaparken etin suyunu süzerken dikkatli olmanız ve etleri tekrar tencereye alırken hijyen kurallarına uymanız da önemlidir.
Haşlama yaparken kullanacağınız tencerenin de uygun boyutta olması gerekmektedir. Etlerin tamamen suyun içinde olması ve yeterli şekilde pişmesi için tencerenin büyük olması önemlidir. Haşlama yaparken su miktarını kontrol etmek ve gerektiğinde su eklemek de önemlidir.

Kuzu Kuşbaşı Et Haşlama Nasıl Yapılır?​

Kuzu kuşbaşı et haşlama için malzemeler: kuzu eti, soğan, havuç, tuz.
Kuzu eti haşlama suyuna eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Et kaynadıktan sonra köpüğü alınır ve ocağın altı kısılır.
Soğan ve havuç bütün olarak eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
Tuz eklenerek lezzetlendirilir ve servis edilir.


Kuzu kuşbaşı et haşlama yaparken etin üzerini geçecek kadar su kullanılır.
Etin tendere olması için düdüklü tencerede pişirilebilir.
Haşlama suyuna birkaç defne yaprağı da ekleyebilirsiniz.
Haşlama süresince etin üzerini örtmeyin ve ara sıra karıştırın.
Haşlama sonrası tane tuz kullanmak daha lezzetli bir sonuç verir.
 
Geri
Üst