AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzu kac ayda kesime gelir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.447
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kuzu kaç ayda kesime gelir?​

UZATILMIŞ KUZU BESİSİ Uzun sürer. Kuzular 3 aylık olunca sütten kesilir, en iyi meraya salınır. 3-4 ay merada beslenir. Mera çok iyi değilse, günde 2-4 kilo silo yemi yedirilir (mısır, pancar yaprağı, çayır otu silajı gibi).

Kuzu ne kadar sürede koyun olur?​

Kuzu ne kadar sürede koyun olur?
Koyunlar çiftleşmenin ardından gebe kalınma durumuna göre ortalama 5 ay içerisinde doğum yapar. Koyunda gebelik 150 gün kadar sürer. İkiz doğumlarda ise bu süre birkaç gün daha kısa olmaktadır.

Merinos kuzu kaç kilo gelir?​

Karnobat ve merinos olarak iki çeşidi bulunur. Karnobatın eti, merinosun yünü makbuldür. Ortalama ağırlıkları 40-50 kg dir. 30-35 kg canlı bir koyun kesimden sonra 17-18 kg et verir.

Yeni doğmuş kuzu ne yer?​

Yeni doğmuş kuzu ne yer?
Şayet doğum sonrası kuzunun anası ölmüş veya ikiz doğum nedeniyle ananın sütü yeterli gelmiyorsa kuzu başka bir koyuna alıştırılır. Yani kuzuya süt ana bulunur. Şayet yakma hadisesi gerçekleşmez ise biberonla elle beslenir. Kuzular doğumdan sonra ağız sütünü mutlaka almalıdır.
Kuzu 3 ayda kaç kilo olur?​
3 AYDA ORTALAMA 60 KİLOYA ULAŞIYOR Bu koyunların kuzuları 3 ayda ortalama 60 kiloya ulaşırken, diğer ırklarda bu rakam 35-40 kilo arasında kalmaktadır. Aynı zamanda koçları etçi özelliklerini melezlemede diğer ırklara aktararak üreticinin daha az sürede daha fazla gelir elde etmesine sebep oluyor.

Kuzu kaç kilo doğar?​

Kuzu kaç kilo doğar?
Yurdumuzda bulunan kuzuların doğum ağırlıkları, yerli ırk koyunlarımızdan doğan erkek kuzularda 5,5 kg, dişi kuzularda 4 – 4,5 kg kadardır. Merinos ırkı kuzularda ise erkek kuzularda 4,8 kg, dişi kuzularda ise 4,5 kg kadardır. İkiz kuzular bunlardan 1 kg kadar eksik doğarlar.

Kuzuların gelişmesi için ne yapılmalı?​

Süt kuzusu besisinde kuzuların gelişmesi daha çok anaların süt verimine bağlıdır. Bunun için anaç koyunlar 16 haftalık besi süresince fazla süt verebilmeleri için çok iyi beslenmelidirler. Ayrıca bu kuzulara 2. Haftadan itibaren bol miktarda kaliteli kesif yem ve yonca ve çayır otu verilmelidir.

Erkek kuzu ne zaman koç olur?​

Erkek kuzu ne zaman koç olur?
Yurdumuzdaki yerli ırklarımız ise geç geliştiğinden doğumdan sonraki ikinci aşım döneminde yani 1,5 yaşında koça verilmekte, hayvan 2 yaşında iken ilk yavru alınmaktadır. Aynı şekilde erkek toklularda 1,5 yaşından itibaren ergin koçlara göre daha az yoğunlukta olmak üzere koç katımında kullanılabilmektedirler.

Karacabey Merinos kuzu kaç ayda koça gelir?​

İki yılda üç kuzulatma sisteminin Karacabey Merinos ırkı koyunlarda uygulanan bir çalışmada, Anaç koyun iki ayrı alt sürüye ayrılmış ve sürülere Ağustos, Aralık ve Nisan aylarında koç katılmıştır. Kuzulamalar ise Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında olmuştur.

Iyi bir koç kaç kilo gelir?​

Iyi bir koç kaç kilo gelir?
Bunun yaklaşık 75 kilo civarı eti çıkar.
Küçük kuzular ne ile beslenir?​
Kuzular 3 aylık olunca sütten kesilir, en iyi meraya salınır.3-4 ay merada beslenir. Mera çok iyi değilse, günde 2-4 kg silo yemi yedirilir (mısır, pancar yaprağı, çayır otu silajı gibi). Ayrıca, günde 500-600 gr. da kesif yem verilir. Bu besi sonunda, kuzular 40-50 kg canlı ağırlığa ulaşırlar.

Yeni doğan kuzu neden ölür?​

Yeni doğan kuzu neden ölür?
Düşük doğum ağırlığı burada en önemli faktördür. Özellikle çoğuz doğumlarda ananın gebelik döneminde yeterli beslenememesi doğacak kuzularda düşük canlı ağırlığına neden olur. Bu da doğumdan sonraki kuzu ölümlerini yükseltir.
 
Kuzuların yetiştirilme süreçleriyle ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Kuzuların kesime gelme süreleri, beslenmeleri, ağırlıkları ve gelişimleri hakkında bilgi verilmiş. Ayrıca koyunların gebelik süreleri ve doğum ağırlıkları ile ilgili bilgiler de paylaşılmış. Yeni doğan kuzuların beslenmesi ve büyütülmesi için alınması gereken önlemler hakkında da detaylı bilgiler verilmiş.

Kuzu beslenmesinde sütten kesildikten sonra mera veya silo yemi ile beslenmeleri gerektiği belirtilmiş. Ayrıca yeni doğan kuzuların bakımı için süt ana bulunmasının ya da biberonla beslenmesinin öneminden bahsedilmiş. Kuzuların gelişimlerini desteklemek için annelerin iyi beslenmesi ve kuzulara kaliteli yem verilmesi gerektiği vurgulanmış.

Ayrıca erkek kuzuların koç olma süreçleri, koçların verimleri hakkında bilgiler verilmiş. Koçların ortalama 75 kilo et verdiği belirtilmiş. Yeni doğan kuzuların düşük doğum ağırlıklarının önemine ve beslenme sorunlarına dikkat çekilmiş. Bu detaylı bilgiler koyun yetiştiriciliği ile ilgilenenler için faydalı olabilir.
 
Geri
Üst