AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzu Gerdan ve Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kuzu Gerdan ve Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

2 kişilik yemek için;
4 adet kuzu gerdan
Yarım kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Pul biber vs.
1 su bardağı kaynar su (240 ml)
Yanına
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Kuzu Gerdan ve Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle gerdanları küp doğranmış kuru soğan, kekik, karabiber vs baharatlarla ovun ve en az 1 saat bekletin. Ben geceden hazırladım öğleye pişirdim.
Yağı uygunca kızdırın ve gerdanları bu yağda gerili önlü beşer dakika yeterlice mühürleyin. Akabinde 1 su bardağı kaynar su dökerek orta ateşte pişirin. suyu çekmeye yakın pişmemişse yarım bardak daha su ekleyebilirsiniz. Benim ek su eklemeden pişti etim.
Etiniz pişince etleri tavaya alıp tuzunu serpin ve üstünü kapatın. Birebir tencerede bulguru ekleyip ek yağ koyun kavurun ve kaynar suyu ekleyin kaynayınca altını kısıp demleyin.
Suyunu çekip pişen bulguru 10 dakika dinlendirin ve artık servise hazır
Bulguru tabağa alın üstüne gerdanları dizin yanında ayran ve salatayla çok hoş bir yemek sizi bekliyor olacak. Afiyet olsun .
Not: Tıpkı teknikle kuzu incik de pişirebilirsiniz.

Kuzu Gerdan ve Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst