AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzu Gerdan Haşlama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler
1 kg kuzu gerdan
15 tane arpacık soğan (Normal soğanda olur)
3 tane patates (Büyük büyük doğruyoruz)
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
5 su bardağı su

Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Yapılışı

Öncelikle düdüklü tenceremize 1 yemek kaşığı sıvı yağımızı koyup etlerimizi mühürlüyoruz.
Sonra üzerine suyumuzu ekliyip düdüklümüzü kapatıyoruz.
20 dk sonra etlerimiz pişmiş olur. Öbür bir tencereye sıvı yağ ve unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine düdüklüdeki etimizin suyunu süzgeç yardımı ile süzerek tenceremize ekliyoruz.
Soğanlarımızı ve patateslerimizi ve etlerimizi ek edip tuz ve karabiberimizi de ekleyip patateslerimiz pişene kadar kaynatıyoruz. Afiyet olsun şimdiden
 
Geri
Üst