AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzu etinin tadi nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuzu etinin tadı nasıl olur?​

Doğru şekilde pişirildiğinde, kuzu eti oldukça yumuşak ve lezzetli olur. Yapacağımız yemeğe göre et seçimi lezzet açısından büyük bir önem taşır. Aynı zamanda kuzu etiyle, sulu tencere yemekleri ve çorbalar da hazırlamamız mümkün.

Kuzu kulağı ekşi mi?​

Ülkemizin her yerinde yetişmeye elverişli olan Kuzukulağı bitkisi bazı yörelerde ekşimsi tadı nedeni ile acı ot olarak ta bilinmektedir.
Etin tadı neden ekşi olur?
Taze et, laktik asitten kaynaklanan kendine has hafif ekşimsi bir kokuya sahiptir.
Kuzu eti nasil lezzetli olur?
Kuzu etini kuşbaşı olarak doğrayalım. Kuru soğanı, domateslerin kabuklarını soyup, kırmızı ve yeşil biberi de ufak olmayacak şekilde hepsini doğrayalım. Daha sonra genişçe bir tavayı ocağa alalım ve iyice ısıtalım. Tava ısınınca eti tavaya ekleyip et suyunu salıp geri çekinceye kadar pişirelim.

Koyun ve kuzu eti neden kokar?​

Koyun eti tercih etmeyenler “koktuğunu” iddia ederler ki bu bir gerçektir. Bunun sebebi, koyunun çoğunlukla açık havada çeşit çeşit ot yiyerek beslenmesinden kaynaklanır. Haliyle, yedikleri otun tadı ve kokusu hem sütlerinin, hem de etlerinin kokusunu değiştirir.

Ekşi olan otun adı nedir?​

Halk arasında ekşi kulak, ekşi ot, ebem ekşisi ve turşu otu gibi isimlerle de anılan kuzukulağı bitkisi, ismini de aldığı kuzukulağıgiller familyasının lezzetli bir üyesi. İçeriğinde bolca A, B ve C vitaminleri bulunan kuzukulağı, bu vitaminlerin yanısıra demir ve fosfor başta olmak üzere birçok mineral de içeriyor.
Bozuk etin tadı nasıl olur?
Taze et kokusu zar zor algılansa da bozulmuş etin keskin, çürük bir kokusu vardır. Koku, tadı da etkileyebilen Lactobacillus spp. ve Pseudomonas spp. gibi bozulma bakterilerinin çoğalması nedeniyle değişir. Etin kokusu değişmese bile renk veya dokuda bozulma belirtileri görüyorsanız, eti yine de atmalısınız.
Kuzu etinin yumuşak olması için ne yapmalı?
Etinizin yumuşacık olması için, eti pişirmeye başlamadan önce limon suyuna bulayıp bir süre bekletin. az bir miktar limon suyu etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Eti fırında pişiriyorsanız fırının sıcaklığını 180-200 derece arasında ayarlayın. Ete tuzu piştikten sonra ilave edin.
Suyunu veren kuzu etini suyunu çekene kadar kavuruyoruz (eğer etimiz yumuşamış ise suyu da hala tencerede kalmış ise kalan suyu döküyoruz). Diğer yandan da kuyruk yağını küçük küçük doğrayıp ayrı bir tavada eritiyoruz. Yağlar eridikten sonra suyunu çekmiş yumuşamış kuzu etlerinin üzerine döküyoruz (posasını ayırıp).
 
Geri
Üst