AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzeye bakan evlerde hangi cicekler yetisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuzeye bakan evlerde hangi çiçekler yetişir?​

Siklamen, kuşkonmaz, orkide ve sukulentler kuzey cephe pencereler için idealdir. Çok sulama istemezler ve az ışıkla yetinebilirler. Dolayısıyla pencerelerin küçük olduğu karanlık ve az ışıklı odalarda bile bu çiçekleri rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Işıksız ortamda bitki yetişir mi?​

Difenbahya (Dieffenbachia) Her ne kadar az da olsa ışığı sevse de, ışıksız ortamlarda da rahatlıkla yaşayıp gelişimini sürdürebiliyor. Difenbahya, düzenli olarak sulanmayı ve nemi seven bir bitki ancak toprağının sürekli ıslak kalmaması oldukça önemli.
Güneş görmeyen yerde hangi sebze yetişir?
Kısmen güneş alan, günün büyük kısmını gölgede geçiren bir balkon ya da bahçeniz varsa size uygun olan sebze meyvelerden bazıları şöyle: Roka, pazı, patates, turp, sarımsak, taze soğan, brokoli, karalahana, ıspanak, kabak, marul, havuç ve karnabahar, bezelye, fasülye ve tabii ki baharatlar.
Hangi çiçek güneşi sevmez?
DİFENBAHYA.

Kuzeye bakan balkonda hangi çiçekler yetişir?​

Kuzey cephede yer alan balkonlarda, saksılar içerisindeki toprak çok hızlı kurumaz. Bu nedenle balkon bitkilerinin sıcak yaz aylarında bile bazı nem seven bitkiler hariç yoğun bir şekilde sulanması gerekmez. Siklamen, orkide ve sukulentler kuzey cephe pencereler için idealdir.

Hangi çiçek karanlığı sever?​

Karanlıkta Bile Hayatta Kalabilen Bakımı Kolay 15 Ev Bitkisi
- Çin herdemyeşili. Neredeyse 22 alt türü bulunan Çin herdemyeşili, birçok kültürde “şans” bitkisi olarak biliniyor.
- Duvar sarmaşığı
- 3. Paşa kılıcı
- Platycerium.
- Şans bambusu.
- Difenbahya.
- 7. Hava bitkisi.
- 8. Topçu çiçeği.
Rutubetli yerde ne yetişir?
Evdeki nemi azaltıp havayı temizleyen 10 bitki
- İngiliz sarmaşığı İngiliz sarmaşığı genellikle asılı saksılarda yetişen ve çok hızlı büyüyen bir bitkidir.
- Barış zambağı (yelken) bitkisi.
- Kurdele bitkisi.
- Hava karanfili.
- Boston eğrelti otu.
- Nane bitkisi.
- Dua bitkisi.
- Orkidegiller.
Karanlık ortamda bitki büyür mü?
Bazı ev bitkileri var ki güneş ışığı eksikliği olan yerlerde bile rahatlıkla yetiştirilebilir. Karanlık oda ve düşük ışıklı yerlerde bile yetişip odanızın havasını değiştirebilecek bitkiler… Bitkiler evde, balkonda veya ofiste ortamın havasını değiştirmek ve renk katmak için harika bir tercih.

Hangi sebze güneşi sever?​

Güney balkonu yani güneş alan bir balkon için fasulye, salatalık, patlıcan, pırasa, biber, tatlı kabak, domates, rezene, mercanköşk, kekik, biberiye, narenciye ve çilek muhteşem seçimler olabilir. Kuzey balkonu içinse havuç, turp, karalahana, marul, ıspanak, kış kabağı, pazı, biberiye, nane ve maydanoz daha uygundur.

Her çiçek güneşi sever mi?​

Örneğin çiçekli bitkiler az miktarda direkt güneş ışığı sever, yeşil bitkileri direkt güneş ışığı almayan yerleri hatta bazı çeşitleri gölge yerleri sever, kaktüs gibi bitkiler ise bol güneş ışığı sever.Evinizdeki saksı çiçeğinin solgun yaprakları varsa, yaprakları arasında büyük boşluklar varsa ve alt tarafındaki …
Banyoda hangi çiçekler yaşar?
Banyolara renk katacak, nemli ve nispeten havasız, az ışık alan ortamda rahatça gelişip büyüyecek yedi bitkiyi listeledik.
- Aloe vera. Eğer banyonuzda bitkilerin az da olsa gün ışığı alabildiği bir pencere varsa önüne aloe vera yerleştirebilirsiniz.
- Devetabanı
- Eğreltiotu.
- Bambu.
- Orkide.
- Sarmaşık.
- Çin herdemyeşili.
Banyoda canlı çiçek olur mu?
Canlı çiçeklerimizi koymak için banyoyu tercih etmemekte haksız sayılmayız aslında. Yer darlığı sorunu da olabilir ancak en önemli konu, ışık… Neyse ki ışıksız ortamda yetişen bitkiler sayesinde sıradan banyoları güzelleştirmek mümkün.

Rutubet nelere sebep olur?​

Rutubetin ve küfün yol açtığı rahatsızlıkların başında küf alerjisi gelir. Bu alerji burun akıntısı, hapşırık, burun kaşıntısı, gözlerde yaşarma, hatta bazı kişilerde öksürük, nefes darlığı, hırıltılı nefes alma, sinüzit, baş ağrısı gibi insan yaşamının kalitesini düşürecek hastalıklara kadar gider.
 
Geri
Üst