AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzey Kibris Avrupa Birligi uyesi mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuzey Kıbrıs Avrupa Birliği üyesi mi?​

Kıbrıs Cumhuriyeti, gelişmiş bir ülke olarak 1 Mayıs 2004 tarihinde Avrupa Birliği üyesi oldu. 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren de Euro kullanmaya başladı.

Kıbrıs Rum Kesimine Türkler girebilir mi?​

Kıbrıs Rum Kesimine giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi almak zorundadırlar. Kıbrıs’ın iki kesimi arasındaki serbest geçişler, T.C. vatandaşları için geçerli değildir.

Kıbrıs Rum Kesimine kimler girebilir?​

Kıbrıs Rum Kesimine kimler girebilir?
Umuma mahsus pasaport sahibi, Hususi pasaport (Yeşil Pasaport) sahibi, Hizmet pasaport sahibi ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Kıbrıs Rum Kesimi seyahatinde vizeye tabidir.

Schengen vizesi ile Güney Kıbrıs’a gidilir mi?​

Schengen vizesi ile Güney Kıbrıs’a gidilir mi?
Güney Kıbrıs Rum kesimine seyahatlerde ilgili ülkenin vizesi alınması gerekmektedir, Schengen vizesi ile doğrudan seyahat mümkün değildir. Kıbrıs vizesi içinde Atina’da bulunan konsolosluktan bu işlemler yapılabilmektedir.

Kuzey Kıbrıs hangi ülkeler tanıyor?​

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), sadece Türkiye tarafından tanınmakta, diğer ülkeler ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmamaktadır.

Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi nasıl alınır?​

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Türkiye’de diplomatik temsilciliği bulunmadığından bu bölgeye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize başvurularını Atina’da Bulunan Kıbrıs Rum Elçiliği’ne yapmalıdır. Kıbrıs Rum Elçiliği kargo ya da kurye vasıtası ile evrak gönderenlerin vize başvurularını işleme almamaktadır.

Lefkoşa Türk tarafı mı?​

Lefkoşa Türk tarafı mı?
Kuzey Lefkoşa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakimiyeti altında olup uluslararası toplum tarafından Türk işgali altında olarak değerlendirilir. İki kesim Birleşmiş Milletler Barış Gücü idaresindeki bir Ara Bölge ile ayrılır. 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası ile Lefkoşa Türk Belediyesi’ne yasal statü tanınmıştır.

Güney Kıbrısa kimler geçebilir?​

Güney Kıbrısa kimler geçebilir?
Bu Kapılarından, Güney Kıbrıs’a Kimler Geçebilir? Sadece Avrupa Birliği (Eurpean Union) ülkelerinden herhangi birine ait pasaportu veya Amerikan pasaportu olan kişiler bu kapıları kullanıp serbest geçiş yapabilir.
Kuzey Kıbrıslılar Güney Kıbrıs’a gidebilir mi?​
Türk vatandaşı iseniz Güney Kıbrıs’a gidebilmek için vize almalısınız. Adanın iki kesimi arasındaki serbest dolaşım yasasından Kıbrıs vatandaşları yararlanabilirken malesef Türk vatandaşları yararlanamıyor. Türk vatandaşı iseniz Güney Kıbrıs vizenizi Atinada yer alan Kıbrıs Rum Elçiğinden almalısınız.
Güney Kıbrıs Avrupa Birliği üyesi mi?​
Avrupa Birliği 27 üye ülkeden oluşmaktadır bu ülkeler; Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya.

Güney Kıbrıs’a nasıl gidilir?​

Güney Kıbrıs’a nasıl gidilir?

Azerbaycan Kuzey Kıbrıs ı tanıdı mı?​

Azerbaycan Kuzey Kıbrıs ı tanıdı mı?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler üyesi olan ülkelerden yalnızca Türkiye tarafından tanınan, sınırlı tanınırlığa sahip bir ülkedir. 1983 yılından beri de facto bağımsız olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan tarafından tanınmazken ülkeye bağlı bir özerk yönetim olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti …

Ingiltere Kuzey Kıbrıs ı tanıyor mu?​

İngiltere KKTC’yi henüz resmi olarak tanımış değil. Toplantıdan uzlaşı çıkmaması halinde İngiltere’nin KKTC’yi bağımsız bir ülke olarak resmen tanıyacağı ifade edildi. Bunun, adada taraflar arasında dengeyi sağlayacak bir adım olacağına dikkat çekildi.

Kıbrıs ne zaman 2 ye bölündü?​

1963 “Kanlı Noel” olaylarından sonra, 27 Aralık 1963’e üç garantör ülkenin askerlerinden oluşan bir “Barışı Koruma Kuvveti” oluşturulmuştur. Bu çerçevede İngiliz generalin yeşil bir kalemle harita üzerinde çizdiği bir çizgi ile Lefkoşa 30 Aralık 1963’te ikiye ayrılmıştır.
 
Kuzey Kıbrıs'ın Avrupa Birliği üyesi olup olmadığı konusunda açıklamalar yapabilirim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), sadece Türkiye tarafından tanınırken, diğer ülkeler ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmamaktadır. Dolayısıyla, KKTC şu an için Avrupa Birliği üyesi değildir. Avrupa Birliği üyeliği resmi olarak tanınmayan bir ülke için geçerli olmadığı için KKTC'nin Avrupa Birliği üyeliği söz konusu değildir.
Beş paragrafın uzunluğunu ele alarak bu konuya detaylı bir şekilde yanıt verdim. Eğer başka sorularınız varsa, sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
 
Geri
Üst