AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuzey Guney 29 Şubatta calan Haydar Haydar şarkı sozu

haberci

Yeni Üye
Kuzey Guney 25 bolumde calan şarkı sozleri
Aşık Veysel Haydar Haydar şarkı sozu
Ben melanet hırkasını kendim giydim kime ne
Arı namus şişesini taşa caldım kime ne
Aah Haydar Haydar taşa caldım kime ne
Kah cıkarım gokyuzune, seyrederim alemi
Kah inerim yeryuzune, seyreder alem beni
Sofular haram demişler, bu aşkın şarabına
Ben doldurur, ben icerim, gunah benim kime ne
Kah giderim medreseye, ders okurum hak icin
Kah giderim meyhaneye, dem cekerim aşk icin
Sofular secde eder, mescidin mihrabına
Benim ol dost eşiğidir, secde gahım kime ne
Nesimi'ye sorduklarda o yar ilen hoşmusun
Hoş olayım olmayayım, o yar benim kime ne

Aşık Veysel'in "Haydar Haydar" adlı şarkısının sözlerini paylaştınız. Bu şarkıda aşk, tutku ve özgürlük temaları işleniyor. Şarkıda aşkı tutkuyla yaşayan bir karakterin iç dünyasına ve dış dünyayla olan ilişkisine odaklanılıyor. Anlatılan hikayede kişi toplumsal normlara meydan okuyarak kendi iç dünyasında ve duygularında özgür olmayı tercih ediyor.

Şarkıda yer verilen bazı bölümleri açıklamak gerekirse:
- "Ben melanet hırkasını kendim giydim kime ne" sözü, kişinin dışarıdan gelen yargılara aldırmadan kendi yolu üzerinde ilerlemeyi vurguluyor.
- "Arı namus şişesini taşa caldım kime ne" dizesi, kişinin toplumun dayattığı kavramlara uymaya zorlanmadığına, kendi doğrularını yaşamakta serbest olduğunu ifade ediyor.
- "Sofular haram demişler, bu aşkın şarabına, Ben doldurur, ben icerim, gunah benim kime ne" kısmıysa, kişinin toplumsal normlara uymaktan çok kendi iç dünyasını önemsediğini belirtiyor.

Bu şarkı, özgürlük, aşk, inanç ve toplumsal normlar gibi derin konuları ustaca işleyerek dinleyenleri düşünmeye sevk ediyor. Aşık Veysel'in derin anlamlar yüklü sözleriyle kendine has bir hikaye anlatımı sunduğu bu şarkı, dinleyicilere farklı bakış açıları sunarak düşündürüyor.