Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuyular arasi mesafe kac metre olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuyular arası mesafe kaç metre olmalı?​

Kuyu içi koordinatları ile ruhsat sınırı arasındaki mesafe 100 metreden az olamaz. Bu formun süresi içerisinde verilmemesi ve/veya bu mesafenin ihlal edilmesi durumunda kuyuda üretim/reenjeksiyon faaliyetlerine idarece izin verilmez.

Kuyu ruhsatı kaç metre?​

Kuyu ruhsatı kaç metre?
Derinliği 10 metreyi aşan tüm kuyularda sondaj işlemi sırasında ve kullanım sırasında ruhsat alınması zorunludur. Şayet bu işlemler gerçekleştirilirken ruhsat alınmadığı ilgili kurumlar tarafından tespit edilir ise derhal işlemin durdurulması ve idari para cezası yaptırımları uygulanmaktadır.

Sondajlar arası mesafe ne kadar olmalı?​

Sondajlar arası mesafe ne kadar olmalı?
Teknik olarak yeraltı su kuyuları arasındaki mesafe en az 500 metre olması gerekirken biz neredeyse 50 metrede bir kuyu açtık.

Kuyu ruhsatı devri nasil yapılır?​

- Tarlaya ait tapu fotokopisi Tapu dairesinden ASLI GİBİDİR şeklinde onaylatılacak.
- Tapuya ait tarlanın KOORDİNATLI KADASTRO PAFTASI kadastrodan alınacak.
- Tapu sahibine ait NÜFUS CUZDAN FOTOKOPİSİ
- İmza sirküsü ( Noterden )
- Not : tapu hisseli ise, kuyu ruhsatı kimin adına çıkacaksa diger hissedarlar kuyu.

Kaç metreye kadar kuyu açılır?​

Kaç metreye kadar kuyu açılır?
Bilindiği üzere 10 metreden daha olmak şartıyla kuyu açtırmak için Devlet Su İşleri 167 sayılı Yer Altı Suları Hakkındaki Kanun uyarınca izin alınması gerekmektedir. İzin alınmadan açılan kuyular için kuyu açılması işlemi esnasında ve kuyu açıldıktan sonra kanunda belirtilmiş cezai işlemlere tabi tutulurlar.

En fazla kaç metre sondaj yapılır?​

En fazla kaç metre sondaj yapılır?
Kola derin sondajının en derine inme rekoru yaklaşık yirmi yıl boyunca kırılamasa da son dönemde Katar’daki 12.289 metrelik sondaj ile Rusya’daki 12.345 metrelik sondajlar derine inme rekorlarını kırmışlardır.
10 metreden su çıkar mı?​
Su 8-10 metre derinlikte ise borunun ucuna bir santürfüj pompa veya tulumba ilave ederek kolayca ve sürekli su elde edebilirsiniz. Su daha derinlerde ise borunun su içinde kalan ucuna derin su pompası takmanız gerekir. Bu işi de su sondaj yapan firmalar veya kişiler yapıyor.
 
Kuyular arası mesafenin en az 100 metreden az olmaması gerektiği belirtilmiş. Bu kuralın ihlal edilmesi durumunda kuyuda üretim/reenjeksiyon faaliyetlerine izin verilmemektedir. Kuyu ruhsatı için de en az 10 metreyi aşan kuyularda ruhsat alınması zorunlu olduğundan ve ruhsatsız kuyu açılmasının işlemin durdurulmasına ve idari para cezasına sebep olabileceğinden bahsedilmiş. Sondajlar arasındaki mesafenin teknik olarak en az 500 metre olması gerektiği vurgulanırken, bu kuralın neredeyse 50 metrede bir kuyu açılmasıyla ihlal edildiği belirtilmiş. Ayrıca, kuyu ruhsatı devri için gereken belgeler ve süreç hakkında detaylı bilgi verilmiş.

Kuyu açma derinliğiyle ilgili olarak, 10 metreden fazla kuyu açılacaksa Devlet Su İşleri'nden izin alınması gerektiği ve izin alınmadan açılan kuyuların cezai işlemlere tabi tutulabileceği ifade edilmiş. En fazla kaç metre sondaj yapılacağı sorusuna ise dünya genelinde kırılan derine inme rekoru olan Katar'daki 12.289 metrelik ve Rusya'daki 12.345 metrelik sondajlar üzerinden örnekler verilmiş.

Son olarak, suyu 8-10 metre derinlikteyken nasıl çıkarabileceğiniz ve daha derin su kaynakları için derin su pompası kullanımı hakkında bilgilendirme yapılmış. Su sondajı işlemlerinin profesyonel firmalar veya kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilmiş. Bu bilgiler ışığında, kuyu açma ve sondaj işlemleriyle ilgili hayati önem taşıyan kurallar ve hükümlere uyulması gerektiği anlaşılıyor.
 
Geri
Üst