AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuyruklu yildizin kuyrugu nasil olusur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuyruklu yıldızın kuyruğu nasıl oluşur?​

Kaynayarak buharlaşan azot gazı kuyruklu yıldızın yüzeyindeki toz ve diğer cisimlerle birlikte kuvvetle dışarı doğru püskürerek, Güneş’ten yayılan yıldız rüzgarının etkisiyle Güneş’in aksi yönünde bir kuyruk oluşturur.
Kuyruklu yıldız olarak adlandırılan bir göktaşı mıdır?
göktaşı (meteorit) yeryüzüne ulaşmayı başarmış gök cisimlerine göktaşı, orijinal adıyla meteorit denir. yani aslında meteor ve göktaşları farklı cisimler olmayıp, kuyruklu yıldız ve asteroidlerin dünya’ya girdikten sonraki akıbetlerine göre aldıkları yeni isimlerdir.

Kuyruklu yıldız hangi tepkime ile oluşur?​

Kuyruklu yıldız, Güneş’in yakınından geçerken ısınarak gaz açığa çıkarmaya başlayan, buzlu, küçük Güneş Sistemi cisimleridir. Bu gaz çıkışı, görünür bir atmosfer veya koma ve bazen de bir kuyruk oluşturur. Bu fenomenler, kuyruklu yıldızın çekirdeğine etki eden güneş radyasyonu ve güneş rüzgarı etkilerinden kaynaklanır.
Kuyruklu yıldızın yörüngesi var mı?
Kuyrukluyıldızların çapları ortalama olarak 750 metre ile 20 kilometre arasındadır. Yörüngeleri elips şeklindedir ve Güneş’e en yakın ve en uzak oldukları konumlar arasında çok büyük fark vardır. Güneş’in etrafında dolanma süreleri birkaç yıl ile birkaç milyon yıl arasında değişebilir.

Kuyruklu yıldız neden kuyruğu var?​

Güneş yüzeyinde devamlı patlamalar olduğundan ve uzaya büyük hızlarla gaz bulutları fırlatıldığından, cisim Güneş’e iyice yaklaştığında bunların etki alanına giriyor ve etrafındaki gaz bulutu Güneş’in tersi yöne doğru savrularak bir kuyruk görünümünü oluşturuyor.
Kuyruklu yıldızın adı nedir?
Gökyüzünde bir kuyrukluyıldızın (komet) görülmesi, bilim adamlarının olduğu kadar halkın da ilgisini çekmektedir. Astronomlar, uzay fizikçileri, jeologlar ve hatta biyologlar, bu canlı görünüşün içindeki çeşitli fiziksel özellikleri incelemişlerdir.

Göktaşı kim satın alıyor?​

“Göktaşı nereye satılır?” sorusunun net bir cevabı yok. Genel olarak gök taşları büyük kurumlar tarafından takip edilip, araştırma için toplanıyor. Yani Dünya’ya girmeden, geleceğini bildikleri için gök taşını onlar karşılıyor.
Kuyruklu yıldız gezegen midir?
KUYRUKLU YILDIZ, GEZEGEN YA DA YILDIZ DEĞİLDİR Kuyruklu yıldız ise bunlardan çok daha farklı olarak gezegenleşememiş, yıldız da olmayan, buz (su ve donmuş gazlar) ve (bir nedenle Güneş Sistemi’nin oluşumu sırasında gezegenlerde yoğunlaşamamış) kozmik toz karışımından oluşurlar.

Kuyruklu yıldızlar nelerdir?​

1- Swift Tuttle Kuyruklu Yıldızı
Kuyruklu yıldızın kuyruğunda ne bulunur?
Kuyruklu yıldızın kuyruğu iyon kısmıyla devam eder. “İyon kuyruğu” denen bu kısım, kuyruklu yıldızın yüzlerce milyon km’ye varan uzunlukta Güneş rüzgârıyla reaksiyon sonucu iyonize olmuş gazlardan oluşan plazma kuyruğudur. Dünyadan gördüğünüz kuyruk, kuyruklu yıldızın hareket yönünün aksinde değildir.

Kuyruklu yıldızların gerçekten kuyruğu var mıdır?​

Çünkü kuyruklu yıldızların kuyrukları yoğun değildir ve dünyanın bu kuyruk içinden geçmesi ona hiçbir şekilde etkide bulunmaz. Nitekim Halley kuyruklu yıldızı 1910’da geldiğinde, Dünya onun kuyruğunun içinden geçmişti ve bunun yeryüzüne bir zararı olmamıştı.
 
Geri
Üst