Kuymak Tam Tutan Tanım Tanımı İçin Materyaller
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri
Kuymak Tam Tutan Tanım Tanımı Yapılışı
Tereyağı tavaya alınır eritilir.
2 yemek kaşığı mısır unu eklenir ve kavrulur (rengi çok değişmesin)
1 su bardağı soğuk su eklenir. Tuzu ek edilir karıştırılır.
Ocağın altı kısılır karıştırılarak suyu hafif çekince kaşar peyniri eklenir kaşıkla bastırarak özdeşlemesi sağlanır.
Kaşıkla kaldırıp uzatmaya başlandığında yemeye hazır demektir deneyenlere afiyet olsun
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri
Kuymak Tam Tutan Tanım Tanımı Yapılışı
Tereyağı tavaya alınır eritilir.
2 yemek kaşığı mısır unu eklenir ve kavrulur (rengi çok değişmesin)
1 su bardağı soğuk su eklenir. Tuzu ek edilir karıştırılır.
Ocağın altı kısılır karıştırılarak suyu hafif çekince kaşar peyniri eklenir kaşıkla bastırarak özdeşlemesi sağlanır.
Kaşıkla kaldırıp uzatmaya başlandığında yemeye hazır demektir deneyenlere afiyet olsun