AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuymak (Mıhlama)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
5.5 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 kase tel peynir
Yarım kase kaşar peynir
1 tatlı kaşığı tuz

Kuymak (Mıhlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve sıvı yağ tavaya alınır. Tereyağ eriyince içine mısır unu eklenir rengi dönene kadar kavrulur (Kısık ateşte yakmadan kavurmaya dikkat edin)
Rengi döndükten sonra süt eklenir, karıştırır, su eklenir, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
İçine peynirler ve tuz eklenir peynirler eriyip tereyağ üstüne çıkana kadar pişirilir.
Yağ üstüne çıktıktan sonra servise hazırdır.
Kuymak (Mıhlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst