AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kutuyu alma yontemi ile yalitim nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kutuyu alma yöntemi ile yalıtım nedir?​

Kutuya Alma Çelik yapı elemanlarının plaka şeklinde yalıtım malzemesi ile çerçevelenmesi işlemine kutuya alma denmektedir. Yalıtım plakaları alçıtaşı, taş yünü, vermükulit ve perlit gibi yanmaz özelliğe sahip malzemelerden oluşmakta, yangın dayanımları malzeme türüne ve kalınlığına göre farklılık göstermektedir.

Euceb nedir?​

EUCEB (Mineral Yünler için Avrupa Sertifikasyon Kurulu) 1272/2008 /EC no’lu Avrupa Yönergesine göre kanserojen olarak sınıflandırılmamış mineral yün ürünleri izleyen belgelendirme otoritesidir.
Etics belgesi nedir?
İnşaatlarda ısı yalıtımı amacıyla kullanılan EPS ısı yalıtım malzemeleri ile yapılan bina mantolaması için Avrupa’da ve Ülkemizde uygulanan standart;TS EN 13499(ISI YALITIM MALZEMELERİ – BİNALARDA KULLANILAN– GENLEŞTİRİLMİŞ POLİSTİREN ESASLI HARİCÎ KOMPOZİT ISI YALITIM SİSTEMLERİ (ETICS) – ÖZELLİKLER) standardıdır.
Yapılarda yangın yalıtımı nasıl yapılır?
Yangın yalıtımında, yanmayan veya alevi iletmeyen taşyünü, alçı ve lifli çimento levhalar vb. malzemeler; yapının duvarlarına, tavanlarına, döşemelerine ve hava kanallarına uygulanır. Tesisatların duvar, döşeme ve tavanları deldiği yerlerde ısı ile genleşen özel mastikler kullanılarak alev ve dumanın yayılması önlenir.

Endüstriyel yapılarda yangın yalıtım uygulamaları nelerdir?​

Endüstriyel yapılarda yangın yalıtımı esasları: Yağmurlama sistemi olmayan endüstriyel yapılarda ve depolama tesislerinde, bina yüksekliği 5 metreye kadar ise dış duvarların ve çatıların en az 60 dakika, bina yüksekliği 5 metreden fazla ise en az 90 dakika yangına dayanıklı olmaları gereklidir.

Broof malzeme ne demek?​

Test edilmesine gerek olmadan “Dış yangın performansı” özelliklerinin tüm gereklerini karşılayan BROOF çatı kaplaması terimi, çatı teşkilinde en üst tabakayı oluşturan ürünü tanımlamak için kullanılır.
Taş yünü sağlığa zararlı mı?
Taş yünü bazen asbest ile karıştırılmaktadır. Asbest tozu ve liflerinin uzun süre solumasından akciğer zarında asbestozis ve karın zarı kanseri yaptığını biliyoruz.
Cam yünü kanser yapar mi?
Prof. Drent, bir maddenin kanserojen olmamasının zararsız olacağı anlamına gelmediğine vurgu yaptı. 1991yılında ABD The Occupational Safety and Health Administration (OSHA) İş Güvenliği ve Sağlığı Kurumu, cam elyafının rahatsız edici bir toz olduğuna, kansere neden olan bir madde olmadığına karar vermiştir.

ETAG 004 belgesi nedir?​

ETAG 004, ısı yalıtım sistemlerinin performansının bir bütün olarak test edilmesini zorunlu kılan, bir araya gelen sistem bileşenlerinin (ısı yalıtım malzemesi, yapıştırıcı, sıva, donatı filesi, yüzey kaplama malzemeleri gibi) nihai performansını, gerçek koşulları simüle eden iklimlendirme testleri ile belirleyen …

Yangın yalıtım Malzemeleri kaça ayrılır?​

Yangın yalıtımında yanmaz (A sınıfı) ve ısı geçişine yüksek direnç gösteren camyünü (beyaz), taşyünü, alçı levhalar, perlit, vermükülit vb. özel malzemeler; yapının duvarlarına, tavanlarına, döşemelerine ve hava kanallarına sabitlenir.
Yangın yalıtım uygulamaları nelerdir?
Yangın Yalıtımı Malzemeleri Camyünü, tasyünü, alçı panolar, lifli çimento panolar, seramik yünü, perlit, vermikülit, camköpügü, kalsiyum silikat, özel mastikler, ısı ile genlesen özel boyalar, özel kapı ve cam fitilleri vb.
Yangın yalıtımı nerelerde kullanılır?
Genel olarak yangın yalıtımı; Binanın taşıyıcı kısımlarına; Güvenli tahliye amacıyla oluşturulan kaçış yollarının duvar, döşeme, tavan, kapı ve varsa pencerelerine; Bina içerisinde, tavan ve taban döşemesi de dahil olmak üzere her yanı belirli bir süre boyunca yangına karşı dayanıklı olması gereken bölümlere (yangın …

B Roof ne demek?​

“Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”in (BYKYH), “Çatılar”ı ele alan 28.Maddesi; “Çatı kaplamaları dışalevyayılımınadayanıklı”BROOF”sınıfında olmalıdır. Çatı kaplamaları altında yer alan yüzeyin veya yalıtımın en az zor alevlenici malzemeden olması gerekir.

Çatı yangınları neden olur?​

Çatıda biriken eski eşya ve malzemeler herhangi bir kıvılcım veya ısı nedeniyle tutuşup çatı yangınına neden olabiliyor. İnsanların sürekli bulunmadığı çatı bölümlerinde, hiçbir surette eşya bulundurulmaması gerekiyor. Çatılarda ateşli çalışma nedeni ile çıkan yangınlara da sıklıkla rastlanıyor.

Geri