- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kütür kütür Karışık turşu nasıl yapılır?
Bir kabın içerisine 6 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı limon tuzu konulur biraz kaynattığımız su ilave edilip tuzun erimesi sağlanır karışımı bidonun içine dökülür. Kalan kısmı kaynamış soğumuş su ile doldurulur.5 kiloluk turşuya ne kadar sirke konur?
3 su bardağı sirke (üzüm sirkesi) 2 tatlı kaşığı limon tuzu. 1 tatlı kaşığı şeker.Lik bir kavanoz alıp 1/4 sirke koyuyoruz. (Yaklaşık 2 parmak kadar) Üstüne su doldurarak turşumuzun üzerine döküyoruz. Bu şekilde turşu kavanozu muz dolana kadar sirkeli su ekliyoruz. (Benim 5 lt.
Turşu kavanozu kapağı neden şişer?
O malzemelerin uzun süre dayanabilmesi için tuza ihtiyaçları var. Bu nedenle tuz çok fazla gelirse sebzelerin ya da meyvelerin çok fazla şişmesine neden oluyor. Çok fazla şişen malzemeler çok çabuk bozulmalara neden oluyor. Yine tuz az gelirse bu defa da malzemeler yeterince korunmuyor ve yumuşamalara neden oluyor.
10 kiloluk turşu bidonuna ne kadar sirke konur?
10 kiloluk bidona turşu suyu hazırlamak için:
- 2 litre sirke (10 su bardağı yapıyor)
- 2 litre su.
- 1 yemek kaşığı limontuzu.
- 2 büyük kaşık kaya tuzu / turşu tuzu.
- 2 yemek kaşığı toz şeker.