AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kutuphanecilik bolumu sozel mi?

Editör

Yeni Üye

Kütüphanecilik bölümü sözel mi?​

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI – Lise veya dengi okul mezunu olmak, – Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) “Kütüphanecilik” lisans programı için yeterli “Sözel (SÖZ)” puanı almak, – Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tercih Bildirim Formunda “Kütüphanecilik” lisans programı ile ilgili en az bir yükseköğretim …

Bilgi ve Belge Yönetimi ne kadar maaş alır?​

2022 Bilgi ve Belge Yöneticisi Maaşları Bilgi ve Belge Yöneticisi maaşı ortalama olarak aylık 12750_TL’dir. En düşük Bilgi ve Belge Yöneticisi maaşı 9500_TL, En yüksek ise 16000_TL’dir.

Bilgi ve Belge Yönetimi nerede çalışır?​

Bilgi ve Belge Yönetimi nerede çalışır?
Bilgi kirliliğini engellemek adına bu alanlarda yetkin elemanlar; arşivler, kütüphaneler, bilgi merkezleri, müzeler gibi alanlarda çalışabilirler. Bunların haricinde bir de ticari ve endüstriyel kuruluşlarda evrak takibi, araştırma merkezlerinde dökümantasyon merkezlerinde kendilerine iş alanları bulabilirler.

Bilgi ve Belge Yönetimi kaç puanla atanır?​

Bilgi ve Belge Yönetimi kaç puanla atanır?
BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ KPSS TABAN PUANI
Kadro Kodu | MinPuan | MaxPuan
3114823 | 75,026 | 75,026
3114613 | 71,875 | 71,875
3119875 | 68,752 | 68,752
3116381 | 64,075 | 64,075

Bilgi ve Belge Yönetimi 2 yıllık var mı?​

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü (BBY)’nü tercih edecek olan kişilerin, bu bölümün “2 yıllık mı veya 4 yıllık mı?” gibi tereddüte düştükleri görülmektedir. Hemen bunun cevabını vermek isteriz, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü (BBY) 4 yıllık lisans eğitimi veren bir bölümdür.

Bilgi ve Belge Yönetimi Hangi KPSS?​

ÖSYM Tercih Kılavuzu’nda yer alan nitelik kodu 4099 (Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik lisans programından mezun olmak)’dur.

Bilgi ve Belge Yönetimi hazırlık var mı?​

Bilgi ve Belge Yönetimi hazırlık var mı?
Lisans – Fen-Edebiyat Fakültesi – Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm eğitim-öğretim faaliyetlerine 1988-1989 yılında başlamış ve ilk mezunlarını 1992 yılında vermiştir. 1993-1994 eğitim-öğretim yılında İngilizce ağırlıklı eğitim başlamış ve eğitim-öğretim dönemi İngilizce hazırlık sınıfıyla birlikte 5 yıla çıkmıştır.

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü kaç yıllık?​

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü kaç yıllık?
Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Bölüm, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Kütüphanecilik bölümü sözel puanına sahip öğrenciler için uygundur. Öncelikle lise veya dengi okul mezunu olmanız gerekmektedir. Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) "Kütüphanecilik" lisans programı için yeterli "Sözel (SÖZ)" puanına sahip olmanız da gerekmektedir. Daha sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tercih Bildirim Formunda "Kütüphanecilik" lisans programını tercih etmeniz gerekmektedir.

Bilgi ve Belge Yönetimi alanında çalışan kişiler genellikle arşivler, kütüphaneler, bilgi merkezleri ve müzeler gibi kurumlarda iş bulabilmektedir. Ayrıca ticari ve endüstriyel kuruluşlarda evrak takibi yapabilir, araştırma merkezlerinde dökümantasyon merkezlerinde çalışma imkanı bulabilirler.

Bilgi ve Belge Yöneticisinin ortalama maaşı aylık 12750 TL'dir. En düşük maaş genellikle 9500 TL, en yüksek maaş ise 16000 TL civarındadır.

Bilgi ve Belge Yönetimi alımında KPSS puanlarına göre farklı taban puanlar belirlenmiştir. Örneğin, 3114823 kadro kodu için minimum puan 75,026 iken, 3114613 kadro kodu için minimum puan 71,875'tir.

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 4 yıllık lisans eğitimi veren bir bölümdür. Yani 2 yıllık bir programı bulunmamaktadır.

ÖSYM Tercih Kılavuzu'nda Bilgi ve Belge Yönetimi alanında mezun olmak için gereken nitelik kodu 4099'dur.

Bilgi ve Belge Yönetimi lisans eğitimi, genellikle 4 yıl sürmektedir. Ancak bazı üniversitelerde İngilizce ağırlıklı eğitim programıyla birlikte eğitim süresi 5 yıla çıkmaktadır. Hazırlık sınıfı ise programın bir parçası olarak yürütülmektedir.

Geri