- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.956
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kütüphane ne için kullanılır?
Her kütüphane toplumsal bilgi ihtiyacını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Her türlü kayıtlı bilgi kaynaklarını bünyesinde barındırır. Bu kayıtlı bilgi kaynakları ile bilgiye ihtiyaç duyan her kişiye etkin bir şekilde sunarak gereksinimi ortadan kaldırır. Böylece kütüphaneler bağlantı işlevini de sağlamış bulunmaktadır.Kütüphanede hangi birimler var?
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, aşağıdaki hizmet birimlerinden oluşur.Üniversite Kütüphaneleri.
Kütüphane de uyulması gereken kurallar nelerdir?
a) Kütüphane binası, okuma salonları ve koridorlarda su hariç yiyecek ve içecek tüketilmez. b) Kütüphane binası içersinde cep telefonuyla konuşulmaz. c) Kütüphane içerisinde izinsiz kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve benzeri araçlarla çekim yapılmaz. ç) Kullanıcılar, kendi eşyalarından sorumludur.
Kütüphaneyi nasıl kullanmalıyız?
Kütüphane Kuralları
- Kütüphaneye girerken telefonunuzu kapatmanız veya sessize almanızı,
- Telefon konuşmalarınızı kütüphane içerisinde yapmamanızı,
- Kütüphanede mümkün olduğu kadar alçak sesle konuşmanızı,
- Kütüphaneye yiyecek ve içecekle (su hariç) girmemenizi,
- Kütüphane içerisinde herhangi bir alanda sigara içmemenizi,
Kütüphaneci ne kadar maaş alıyor?
Kamu ve Özel sektör Kütüphaneci maaşları çeşitlilik gösteriyor. Buna göre Kamuda Kütüphaneci maaşları Kütüphaneye göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu yönde Kütüphaneciler Kamuda ortalama 7250 TL Maaş alırlar. Özelde görev yapan Kütüphaneci maaşları ise 6 Bin TL ile 8 Bin TL arasında değişiklik gösteriyor.Halk kütüphanede çalışmak için nereye başvurulur?
Üniversitelerin Dokümantasyon ve Enformasyon bölümü, Kütüphanecilik bölümü ve Bilgi ve Belge Yönetimi gibi çeşitli ön lisans bölümleri bulunmaktadır. Bahsi geçen bu bölümleri başar ile tamamlamış olan kişiler kütüphaneci olabilme fırsatını yakalar.Asur Bani Pal kitaplığı, bilinen ilk kütüphanedir. Yani ilk kütüphane Asurlular tarafından kurulmuştur.
Kütüphanede ne tür kitaplar vardır?
Böylece kitapların içeriğine bağlı olarak değişik bilgiler insanlara aktarılır.
Kütüphanelerde ders çalışabilecek mi?
Yeni normale uyum olarak tabir edilen kuralların belirlenmesi ve benimsenmesi açısından evde kal çağrısının sona ereceği güne kadar kütüphaneler kullanıcı hizmetine kapalı tutulmalıdır. Halk kütüphanelerinde; ders çalışma alanları, ödünç verme hizmetleri ve kültürel etkinliklere kapalı olması daha doğru olacaktır.
Kütüphaneden kitap nasıl alınır?
Kütüphaneden ödünç materyal almak isteyen Bakanlık personeli öncelikle kütüphane üyelik işlemlerini tamamlamalıdır. Üyelik işlemlerini tamamlayan Bakanlık personeli sadece kendi kurum kimlik kartları ile ödünç yayın alabilir. Başka bir kullanıcı aracılığı ile diğer kullanıcıya ödünç yayın verilmez.Kütüphaneden kitap alma süresi kaç gündür?
Ödünç Yayın Alma Süre ve Sayıları Bakanlık personeli kütüphaneden bir kerede en fazla dört (4) adet kitabı on beş gün (15 gün) süreyle ödünç alabilir. Aynı materyalin başka bir kullanıcı tarafından talep edilmemesi halinde kullanıcı materyali en fazla iki (2) defa uzatma hakkına sahiptir.Bir ay içerisinde iade edilmezse materyal kayıp kabul edilir. Kütüphaneden ödünç materyal alıp zarar veren veya kaybedenler materyalin o günkü değeri üzerinden iki katı bedelini ödemekle yükümlüdür. Kütüphaneler arası ödünç verme (ILL) yoluyla temin edilen kaynaklar içinde tüm cezalar iki katı şeklinde uygulanır.
Kütüphanede hangi kurallara dikkat etmeliyiz?
Kütüphanede uyulması gereken kurallar
Evde uyulması gereken kurallar nelerdir?
Aile Bireylerinin Evde Uyması Gereken Kurallar Nelerdir?
Kütüphanede neden sessiz olunur?
Sessizlik: Kütüphane; araştırma, okuma ve çalışmalara imkan sağlamak için sessiz bir mekan olarak tasarlanmıştır. Kütüphanenin “sessiz” ortamının korunabilmesi için kullanıcıların sessiz çalışması ve diğer kullanıcıların haklarına saygılı olmaları gerekmektedir.Milli kütüphane ye kimler girebilir?
Akademisyenler, kamu çalışanları ve emeklileri, bir meslek odası veya baroya kayıtlı meslek sahipleri, yazılı ve görsel basın mensupları ile görme engellilere “Süresiz Giriş Kartı”, üniversite ve yüksekokul öğrencileri ile mezunlarına ise bir yıl süre için geçerli “Yıllık Giriş Kartı” verilmektedir.Arapçada “kitaplar” anlamına gelen kütüb ve Farsçada “ev” anlamındaki hane kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Kütüphaneler, MÖ VII. yüzyıldan beri var olan kuruluşlardır. Günümüz kütüphaneleri olarak adlandıracağımız çağdaş, bilimsel ve araştırma kütüphaneleri ise 18. yüzyılda ortaya çıkmıştır.