- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Küstüm otu tohumu nasıl ekilir?
Küstüm çiçeği, tohumla kolaylıkla yetişebilen bir bitkidir. Tohumu ekilmeden önce 50 derece sıcaklıktaki suda bekletilmesi gerekmektedir. Bekleyen tohumlar, ıslak olmayacak şekilde nemli toprak içerisine konur. Daha sonra poşetlere doldurularak 21 gün filizlenmesi beklenir.Gardenya çiçeği tohumu nasıl ekilir?
Tohum Ekimi:- Tohumları her türlü toprakta yetiştirebilirsiniz.
- Tohumun kalınlığı kadar tohumun üstüne toprak atınız.
- Bitkiniz ekildikten sonra filizlenene kadar her gün toprağı nemlendiriniz.
- Çıkan fideler 15-20 cm aralıklarla tek tek ekilmelidir.
- Yaz boyunca çiçek açacaktır.
- Hollanda’dan ithaldir.
Sarmaşık tohumu nasıl ekilir?
Çukurun içine tohumlar konulmalı ve üzeri hafifçe toprakla kapanmalıdır fakat kesinlikle bastırılmamalıdır. Sarmaşık tohumu ekildikten sonra 20 ila 25 gün içinde çimlenecektir. Bu sürede güneş ışığı alması gerekmektedir.
Küstüm Çiçeği dalından çoğalır mı?
KÜSTÜM ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR? Tohumla ya da çelikle çoğaltılabilir. Tohumlar yüzeye yakın olacak şekilde dikilmelidir. İlkbahar ortalarında dikilmesi uygundur.Mimoza tohumdan nasıl yetiştirilir?
Mimoza ağacı tohumu nasıl ekilir? Oda sıcaklığında bir gün buyunca tohumlar bir bardak suyun içine bekletilmeli ve sonra tohumlar viyol vbeya gweniş bir kap için toprağa ekilmelidir. 7-10 içinde tohumlar çimlenmeye başlayacaktır. Ekim zamanı: İç mekanda uygun sıcaklıkta yılın her dönemi ekim yapılması tavsiye edilir.Gardenya tohumu nasıl?
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 12-18 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
SKAS nasıl Çogaltılır?
Sikas (Cycas) Bitkisinin Çoğaltılması: *Sikasın çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olabilir. *Bitkinin kökünden çıkarak üst kısımlara uzanan ince kısımlar bitkiye benzeyen yeni bitkiler oluşturur. *Bu yeni bitkileri alıp başka saksılara dikerek yeni sikasları oluşturabiliriz.Sarmaşık tohumu nereden alınır?
Getir.Küstüm çiçeği dalından nasıl çoğaltılır?
Serin havalarda ekildiğinde filizlenmesi zor olabilir. Bu nedenle havalar ısındıktan sonra filizlendirilmesi daha iyi olacaktır. Çelikle çoğaltmak çok kolaydır. Yan dallarını direk toprağa dikmeniz yeterlidir.