Kustum otu bitkisinin dokunuldugunda yapraklarini kapatmasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
212.015
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Küstüm otu bitkisinin dokunulduğunda yapraklarını kapatması nedir?​

Küstüm otunun her bir yaprağının dip kısmında, yani gövdeye bağlanma yerinde hücreler sıvıyla doludur. Birisi dokunduğunda elektrik uyarısı buraya ulaşır ve yaprağın dibindeki şişkinlik aniden sıvısını boşaltır. Aynı anda yaprağın üst yarısı bu suyu kendi bünyesine çeker ve yaprak aşağı düşer.
Küstüm çiçeği Güneşi sever mi?
Güneşi çok sever. Günde birkaç saat güneşlendirmek gerekir. Fakat yazın yoğun sıcaktan korumakta fayda vardır. Suyu bünyesinde tutmayan bahçe toprağı tercih edebilirsiniz.
Küstüm çiçeği mevsimlik mi?
Küstüm otu özellikleri Çok yıllık ama biraz kısa ömürlüdür. Yani belki en fazla 5 – 6 yıl yaşar. Soğuk havaya hiç dayanamadıkları için yetiştiriciliğini genelde yıllık, mevsimlik olarak yaparlar.

Küstüm otu nasıl kapanır?​

– Küstüm otu Brezilya kökenli bir bitkidir. – Temas edilmesi halinde turgorin isminde bir madde salgılar. – Temas edilmesi ile yaprakları kapanır ve büzüşür.
Küstüm çiçeği nasıl kapanır?
Küstüm çiçeği bir çalı bitkisidir. Dokununca yapraklarının kapanmasından ötürü halk arasında bu çiçeğe küstüm çiçeği denilmektedir. Küstüm çiçeğine dokunulduktan sonra yaprakları kapandığı için belirli bir süre yaprakları kapalı bir şekilde durur.
Küstüm çiçeği yaprakları neden sararır?
Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. Bu durumda besin takviyeleri veya toprak değişimi yapılması gerekir.
Tohum verdikten sonra, solar, zayıflar ve yaprakları kurur. Küstüm çiçeği tohumu devamlı toplanıp, uygun mevsimlerde tekrar dikilmesi gerekmektedir. Eğer ev sıcak oluyorsa, tohum verdikten sonra biraz daha sulayarak, budama yapılması gerekir. Çiçek, devam eden sürede normal sulama yapıldığında yeniden yeşerecektir.
Küstüm çiçeği neden yaprakları sararır?
Sıcağı seven küstüm çiçeği, sonbahar aylarında çok soğuklara dayanamaz. Tohum verdikten sonra, solar, zayıflar ve yaprakları kurur. Küstüm çiçeği tohumu devamlı toplanıp, uygun mevsimlerde tekrar dikilmesi gerekmektedir. Eğer ev sıcak oluyorsa, tohum verdikten sonra biraz daha sulayarak, budama yapılması gerekir.
Bitkilerin kuruyan yaprak uçları kesilir mi?
Ayrıca kuru uçları da kesebilirsiniz, çünkü bu şekilde iyileşip iyileşmediğini (bu durumda yapraklar yeşil kalır) veya tam tersine aynı kalır veya kötüleşir mi bileceksiniz. Bitki zayıfsa, normal olan bu yaprakları kaybetmesidir, ancak kökleri hala yeterli enerjiye sahipse, yavaş yavaş sağlıklı yapraklar üretmelidir.
 
Geri
Üst