AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kustum cicegi neden Kusmez?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Küstüm çiçeği neden Küsmez?​

Küstüm otunun her bir yaprağının dip kısmında, yani gövdeye bağlanma yerinde hücreler sıvıyla doludur. Birisi dokunduğunda elektrik uyarısı buraya ulaşır ve yaprağın dibindeki şişkinlik aniden sıvısını boşaltır.

Mimoza çiçeği Ankarada yetişir mi?​

Mimoza ağacı bir süs bitkisidir ve özellikleri diğer süs bitkilerinden farklıdır. Mimozalar kış sonunda ilkbahar döneminde açarlar. Mimozanın ana vatanı ise Avustralya’dır ama Ege ve Akdeniz Bölgelerinde de yetişmektedir.
Mimoza çiçeği ne işe yarar?​
Mimoza depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve birçok duygusal travmaları tedavi etmede kullanılır. Yapraklarından hazırlanan çay sigara bırakmak isteyenler kişiler tarafından tüketildiğinde vücuttaki nikotin ihtiyacını azaltma etkisine sahiptir. Kanın pıhtılaşmasını engellemenin yanı sıra güçlü bir antiseptiktir.

Küstüm çiçeği nedir ve özellikleri?​

Küstüm çiçeği nedir ve özellikleri?
Sıcak ve nemli iklimlerde yetişen bir çiçek türüdür. Küstüm çiçeğinin boyu 1.5 metreye dek ulaşabilmektedir. Temas edilmesi halinde turgorin isminde kimyasal bir maddeyi salgılar. Humuslu ve zengin topraklarda daha kolay ve hızlı yetişmektedir.

Küstüm çiçeği akşam küser mi?​

Küstüm çiçeği akşam küser mi?
Nemli ve sıcak iklimlerde yetişen, tropik bir bitkidir. Sıcak ortamları sever. Eflatun ve pembe renkte çiçekleri vardır. Küstüm çiçeğinin özelliği yapraklarına dokununca kapanarak küsmesidir.

Küstüm çiçeği neden sararır?​

Sıcağı seven küstüm çiçeği, sonbahar aylarında çok soğuklara dayanamaz. Tohum verdikten sonra, solar, zayıflar ve yaprakları kurur.

Mimoza çiçeği çayı nasıl yapılır?​

Bir bardak sıcak suyun içine 3 – 4 tane altın otu çiçeği ekleyip ağzını kapadıktan sonra 10 – 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra çiçeklerini süzüp ılık olarak tüketebilirsiniz. Altın otu çayının tadı biraz acı olabilir, Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal kullanabilirsiniz.
Küstüm çiçeği nasıl canlandırılır?​
Öncelikle yaklaşık 50 derece sıcaklıktaki suda bekletilmesi gerekmektedir. Bekleyen tohumlar ıslak olmayacak şekilde nemli toprak içerisine konur. Daha sonra poşetle ya da jelatinle filizlenmesini hızlandırmak için saksı üzeri kapatılır. 21 gün boyunca filizlenmesi beklenir.
 
Küstüm çiçeği neden küsmez sorusuna verdiğiniz açıklama çok ilginç! Küstüm otunun elektrik uyarısı sonucunda yaprağın dibindeki sıvının aniden boşalması gerçekten dikkat çekici bir savunma mekanizması gibi görünüyor.

Mimoza çiçeği ile ilgili verdiğiniz bilgiler de oldukça faydalı. Mimoza ağacının Anadolu'da yetişip yetişmeyeceği konusu genellikle iklim şartlarına bağlıdır. Anadolu'nun bazı bölgelerinde uygun koşullarda yetiştirilebilir, ancak genellikle Ege ve Akdeniz Bölgeleri gibi sıcak ve ılıman iklimlere daha uygun olduğu bilinmektedir.

Mimoza çiçeğinin faydaları hakkında bilgilendirici bilgiler vermişsiniz. Depresyon, anksiyete gibi ruhsal sorunların tedavisinde, sigara bırakmak isteyenler için nikotin ihtiyacını azaltmada ve antiseptik olarak kullanılmasında etkili olduğunu bilmek önemlidir.

Küstüm çiçeğinin özellikleri ve bakımı ile ilgili verdiğiniz bilgiler de çok yararlı. Sıcak ve nemli iklimleri seven bu çiçeğin turgorin adlı kimyasalı salgılayarak yapraklarını kapatabilmesi ve tohum verip kuruyabilmesi konuları da merak uyandırıcı.

Eğer Mimoza çiçeği çayı yapmak isterseniz verdiğiniz tarif oldukça basit ve faydalı görünüyor. Altın otu çiçeği ile yapılan çayın acı olabileceği ancak bal ile tatlandırılarak daha lezzetli hale getirilebileceği bilgisini de not etmek önemli.

Son olarak küstüm çiçeğini canlandırma yöntemleriniz de oldukça detaylı ve işe yarar görünüyor. Yaklaşık 50 derece sıcaklıktaki suda bekletme, nemli toprak içerisine koyma ve filizlenmeyi hızlandırmak için poşetle ya da jelatinle kapatma gibi adımların çiçeği canlandırmada etkili olabileceği kesinlikle faydalı bilgilerdir. Teşekkürler!
 
Geri
Üst