AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kustum cicegi dokunuldugunda neden kapanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Küstüm çiçeği dokunulduğunda neden kapanır?​

Küstüm otunun her bir yaprağının dip kısmında, yani gövdeye bağlanma yerinde hücreler sıvıyla doludur. Birisi dokunduğunda elektrik uyarısı buraya ulaşır ve yaprağın dibindeki şişkinlik aniden sıvısını boşaltır. Aynı anda yaprağın üst yarısı bu suyu kendi bünyesine çeker ve yaprak aşağı düşer.
Küstüm çiçeği güneş sever mi?
Güneşi çok sever. Günde birkaç saat güneşlendirmek gerekir. Fakat yazın yoğun sıcaktan korumakta fayda vardır. Suyu bünyesinde tutmayan bahçe toprağı tercih edebilirsiniz.

Küstüm çiçeğine dokunulduğunda ne olur?​

KÜSTÜM ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ Nemli ve sıcak iklimlerde yetişmeye uygundur. Elle dokunulduğunda yapraklar büzüşüp kapanır. Yaprakları dış etkenler karşısında oldukça hassastır. Humus açısından zengin topraklarda yetişmeye daha elverişlidir.
Küstüm çiçeği neden yaprak döker?
Tohum verdikten sonra, solar, zayıflar ve yaprakları kurur. Küstüm çiçeği tohumu devamlı toplanıp, uygun mevsimlerde tekrar dikilmesi gerekmektedir. Eğer ev sıcak oluyorsa, tohum verdikten sonra biraz daha sulayarak, budama yapılması gerekir. Çiçek, devam eden sürede normal sulama yapıldığında yeniden yeşerecektir.
Küstüm çiçeği bir çalı bitkisidir. Dokununca yapraklarının kapanmasından ötürü halk arasında bu çiçeğe küstüm çiçeği denilmektedir. Küstüm çiçeğine dokunulduktan sonra yaprakları kapandığı için belirli bir süre yaprakları kapalı bir şekilde durur.
Küstüm çiçeğinin yaprakları neden sararır?
Çiçek Yaprakları Neden Sararır? Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. Bu durumda besin takviyeleri veya toprak değişimi yapılması gerekir.

Küstüm çiçeği nasıl kapanır?​

Çiçekler neden küser?
Bitkilerin gelişimleri için gerekli olan bu ihtiyaçları yeterince karşılanmadığı durumlarda gelişimlerinde yavaşlama ve duraksama görülür. İşte bitkiler böyle durumlara karşı sanki bir tepki gösterir gibi, yapraklarını sarartır ya da yapraklarını aşağıya doğru sarkıtır yani bir nevi küserler aslında.
 
Geri
Üst