AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuşkonmazlı Lazanya Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kuşkonmazlı Lazanya nasıl yapılır
Kuşkonmazlı Lazanya yapılışı

Kuşkonmazlı Lazanya Malzemeler
1 kg beyaz kuşkonmaz (konserve)
3 domates
500 gr somon balığı filetosu
2 arpacık soğanı
200 ml sut
2 corba kaşığı un
3 corba kaşığı margarin
karabiber
tuz
200 gr sut kreması
23 corba kaşığı limon suyu
300 gr lazanya yaprağı
75 gr rendelenmiş parmesan veya eski kaşar peyniri

imageskuskonmazlilazanyatarifiresimli5ad40f748e173


Kuşkonmazlı Lazanya Tarifi
Kuşkonmazı kavanozdan cıkarıp suyunu bir kaba suzun Durulayıp tekrar suzun Taze kuşkonmaz kullanıyorsanız, soyup uclarını kestikten sonra 8 dakika kadar tuzlu suda haşlayın ve suzun Domatesleri kaynar suda bekletin Soğuk suda durulayıp kabuklarını soyun ve dorde bolun Cekirdeklerini temizleyip kupler halinde doğrayın Balığı yıkayıp kuruladıktan sonra enlemesine keserek 1'er cm kalınlığında dilimleyin Soğanı soyup doğrayın Fırını 200 dereceye ayarlayıp onceden ısıtın

2 corba kaşığı margarini eritip soğanı kavurun Uzerine un serperek kavurmaya devam edin Sut ve sut kreması ilave edip surekli karıştırarak kaynatın 400 gr kuşkonmaz suyu veya su ekleyin Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın Lazanyayı paket uzerindeki tarife gore haşlayın Kalıbı yağlayıp tabanına lazanyayı yerleştirin Uzerini domates, kuşkonmaz ile kaplayın Biraz sos gezdirin

Makarna, somon balığı ile bir kat oluşturun Tekrar sos gezdirin Yontemi tekrarlayarak son katı lazanya ve domates ile tamamlayın Kalan sosu uzerine gezdirip peyniri serpin Fırında pişirin
 
Geri
Üst