- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 128.277
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kuşkonmaz yaprakları yenir mi?
Onca pişirme tarzından hariç olarak kuşkonmaz bitkisi çiğ de tüketilebilir. Dikenlerinden kurtulduktan sonra doğranarak salatalara katılıp yenilir.Kuşkonmaz çiçeğinin toprağı nasıl olmalı?
Kuşkonmaz çiçeğinin toprak değişimi çiçeğin gelişimine bağlı olarak 3 yılda bir defa olmak üzere sıcak ayların başlangıcı olan Nisan ayında yapılması uygun olur. Toprak seçiminde ise humuslu ve lifli toprak kullanmak bitki için uygundur.Asparagus Densiflorus nasıl çoğaltılır?
Kuşkonmaz(Asparagus) Bitkisinin Çoğaltılması: * Kuşkonmazın çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olabilir. *Bitkinin kökünden çıkarak üst kısımlara uzanan ince kısımlar bitkiye benzeyen yeni bitkiler oluşturur. *Bu yeni bitkileri alıp başka saksılara dikerek yeni kuşkonmazları oluşturabiliriz.
Kuşkonmaz çiçeği nasıl büyür?
Saksıda yetiştirildiklerinde 3 metre boya kadar uzayabilirler. Çiçeğin sarmaşık gibi uzaması için saksıya bir destek çubuğu saplamak veya dallarının yatay uzamasını sağlamak için bir ipe tutunmasını sağlamak önemlidir.Kuşkonmaz bitkisi yaprakları neden sararır?
KUŞKONMAZ ÇİÇEĞİ NEDEN SARARIR? Nemi çok sevdiği için bulunduğu ortamda nem ister. Kışın iç mekanda kullanılan yapay ısıtıcılar nedeniyle kapalı alanlarda bu nedenden dolayı genellikle sararır ve kurur.Arapsaçı çiçeği nasıl çoğaltılır?
Güneş ışınlarının çiçeğinize etki etmesi yapraklarının solmasına neden olabilmektedir. Arapsaçı çiçeğinizi çoğaltmak isterseniz, kökünden bir kısmını ayırıp farklı bir saksıya dikerek çoğalmasını sağlayabilirsiniz. Hassas bir çiçek olduğu için bu işlemi dikkatli bir şekilde yapmanız gereklidir.
Kuşkonmazın yaprakları neden sararır?
Kuşkonmaz nasıl toprak sever?
Kuşkonmaz hafif topraklarda yetiştirilmeye uygundur. Ağır toprakta da yetiştirebilir. Fakat ağır toprak, kuşkonmaz yetiştiriciliği için daha risklidir.Kuşkonmaz çiçeği ne kadar büyür?
Tül kuşkonmaz çiçekleri, Liliaceae (zambakgiller) ailesine mensup Asparagus setaceus bilimsel ismiyle bilinen bitki türüdür. Nemi ve nispeten güneşli bir ortamı sever. İdeal koşullar oluştuğunda boyu 3 metreye kadar büyüyebilir.