AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuskonmaz ne kadar surede haslanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.404
Çözümler
6
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuşkonmaz ne kadar sürede haşlanır?​

Eğer haşlayarak tüketecekseniz kuşkonmaz haşlama süresi 2-3 dakikadır. Ayrıca Sapı ile ucunun pişme süresi farklı olduğu için haşlanacağı zaman dikey olarak pişirilmesi tavsiye edilir. Kuşkonmaz bol tuzlu ve kaynar suda haşlanmalıdır. Haşlanan kuşkonmazı sudan alıp soğuk suya koyun.

Kuşkonmazdan ne olur?​

A, B ve C vitaminleri açısından zengin olan kuşkonmaz, karaciğeri toksinlere karşı koruyucu görev üstlenir. Özellikle karaciğer şişmeleri ve sarılıkta iyileştirici etkilere sahip olur. Alkali seviyesi yüksek bir sebze olduğu için kan asidinin azalmasına yardımcı olur ve kanı temizleme özelliği taşır.
Kuşkonmaz, yüksek besin değerine sahip; antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri olan şifalı bir bitkidir. Pek çok vitamin ve mineral içeren kuşkonmaz, antik çağlardan beri yaygın olarak tüketilmektedir. Başta Hint tıbbı Ayuverda olmak üzere geleneksel tıp sistemlerinin vazgeçilmez şifalı bitkisidir.
Konserve beyaz kuşkonmaz nasıl yenir?
Kuşkonmaz benim de en çok tercih ettiğim gibi daha çok garnitür olarak tüketilir. Kuşkonmazı damak zevkinize uygun yumuşaklıkta haşlayarak, tavada soteleyerek ya da ızgarada pişirdikten sonra üzerine zeytinyağ gezdirip limon sıkarak kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kuşkonmaz nasıl haşlanır?
Kuşkonmazın ucunda bulunan sert kısımları bıçakla veya kabak soyacağı ile temizleyin. Tencereye tuz ve su ekleyerek kaynatın. Su kaynadığında kuşkonmazları da ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan kuşkonmazların suyunu süzün ve servis tabağına alın.

Kuşkonmaz ne kadar zamanda yetişir?​

Kuşkonmaz tohumunun çimlenme süresi normal şartlar altında 15, kötü şartlarda ise 30 gün kadardır. Çimlenme için ideal sıcaklık 20-30 °C arasıdır. Sebze tohumları, en geç çimlenen tohumlar arasında yer alır. Tohumların çimleri 3-6 yıl muhafaza edilebilir.

Kuşkonmaz otu nasıl pişirilir?​

Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Eğer kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymalısınız. Çünkü sapı ile uçlarının pişme süresi aynı olmayacaktır.
Yıkanır mı yıkanmaz mı? Kuşkonmazın üzerinde bulunan toprak kalıntılarının gitmesi için yıkayabilirsiniz. Ancak genel olarak kuşkonmazlar sepetler ile satılacak yerlere gitmeden önce yüksek basınçlı sularla yıkanır. Siz yine de evde yıkamak isterseniz akan bir suyun altında kuşkonmazı tutarak yıkayabilirsiniz.
Kuşkonmaz nasıl Şoklanır?
8. Derin dondurucuda saklamak Öncelikle kaynar su dolu bir tencere içerisine kuşkonmazları koyun. Kuşkonmazlar 2-3 dakika haşlandıktan sonra buzlu su dolu kase içerisine bir süzgeç yardımıyla batırıp çıkartın.
 
Geri
Üst