AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuskonmaz nasil muhafaza edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuşkonmaz nasıl muhafaza edilir?​

Taze olarak aldığınız kuşkonmaz bitkisini aynı gün kullanmayacaksanız, sapından biraz kesin ve içi su dolu kaba dik olarak yerleştirin. Daha uzun saklayabilmek için filizleri kağıt havlu veya temiz bir kurulama bezine sarın, bu halde plastik poşete yerleştirin ve buzdolabının sebzelik bölümüne koyun.

Kuşkonmaz nasıl soyulur?​

Kuşkonmaz Nasıl Soyulur?
- Dip kısma doğru gittikçe sertleşerek odunsu bir nitelik kazanan sebzenin haşlandığında her yerinin aynı kıvamda yumuşaması için özellikle dip kısmı soyulma işlemine tabi tutulur.
- Sebzenin kalınlaşmaya başlayan yerleri orta kısımdan itibaren sebze soyacağı yardımıyla soyulur.
Etin yanına kuşkonmaz nasıl yapılır?​
Fajita etlerini tavadan alıp sebzeleri soteliyoruz. Tekrar tavaya koyacağımız için etlerin biraz soğuyacağını düşünmeyin. Kuşkonmazları da tavamıza koyup 7-8 dakika kadar soteliyoruz. Sotelenmenin bitmesine yakın fajita etlerini iri parçalar halinde kesip tavada sebzelerle karıştırıyoruz.

Kuşkonmaz çiğ olarak nasıl yenir?​

Kuşkonmaz çiğ olarak nasıl yenir?
Taze kuşkonmaz çiğ tüketebileceğiniz bir sebze değildir. Çünkü çiğ şekilde yenmesi alerjiye neden olabilmektedir. Bu nedenle buharda ya da haşlanarak pişirilmesi gerekir.

Kuskonmazin ucu yenir mi?​

Kuskonmazin ucu yenir mi?
Kuşkonmazı haşlayarak, buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirebilirsiniz. Sapı ile ucunun pişme süresi farklı olduğu için haşlanacağı zaman dikey olarak pişirilmesi tavsiye edilir.

Yeşil kuşkonmaz soyulur mu?​

Kuşkonmazın üzerinde bulunan minik dikenleri bıçakla kesin. Dilerseniz, bıçağın sırtını da kullanabilirsiniz. Pişirme işlemini kolaylaştırmak için, kök kısmında bulunan kalınlıkları sebze soyacağı ile soyabilirsiniz.

Kuşkonmaz tavada kaç dakikada pişer?​

10 dakika pişen kuşkonmazları, fırından çıkartın ve üzerine dilediğiniz kadar parmesan peyniri rendeleyin.
Kuşkonmaz mezesi nasıl yapılır?​
Tencereye su doldurup kuşkonmazları atıyoruz. Kaynatıp iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Daha sonra tabağa alıp zeytinyağı sarımsak ve tuz ekliyoruz. Sıcak ya da soğuk olarak sunabiliriz.

Kuşkonmaz ın yanına ne gider?​

Kuşkonmaz ın yanına ne gider?
#12 Kuşkonmaz Yemeği Domates, biber, soğan ve sarımsak eşliğinde lezzetini taçlandıran bu yemeği ister ana yemek olarak tüketebilir isterseniz de yanında et veya balık servis edebilirsiniz.

Kuşkonmaz bitkisinin tadı neye benzer?​

Kuşkonmaz bitkisinin tadı neye benzer?
Aromatik ve baharatsı bir tadı vardır. Beyaz kuşkonmaz sert, sulu, dolgun gövdeli olur ve acılığı daha belirgindir.

Kuşkonmaz pahalı mı?​

Kuşkonmaz ülkemizde çok az üretimi olan bir sebze olduğu için oldukça pahalı ve bulunması oldukça zor. Üretici firmalardan ya da online satış sitelerinden online olarak satın alabilir ya da büyük şehirlerde büyük marketlerin manav reyonlarında pörsümüş bir tutamına bir servet ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Kuşkonmaz nasıl tüketilmelidir?​

Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Eğer kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymalısınız. Çünkü sapı ile uçlarının pişme süresi aynı olmayacaktır.
 
Kuşkonmaz bitkisinin muhafaza edilmesi, soyulması, pişirilmesi ve tüketilmesi konularında oldukça detaylı bilgiler verilmiş. İşte forumdaki bazı konular hakkında daha fazla bilgi:

- Kuşkonmaz taze olarak alındığında sapından kesilip su dolu bir kaba dik olarak yerleştirilerek muhafaza edilebilir. Kağıt havlu veya kurulama bezi ile sarılarak buzdolabının sebzelik bölümünde saklanabilir.
- Kuşkonmaz dip kısmından doğruca soyulmalıdır, çünkü dip kısımları odunsu bir yapıya sahiptir ve haşlandığında diğer kısımlar gibi yumuşaması için soyulması gereklidir.
- Kuşkonmaz genellikle haşlanarak ya da buharda pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak yenirse alerjik reaksiyonlara neden olabilir, bu nedenle pişirilmesi tavsiye edilir.
- Kuşkonmazı pişirirken sapı ile ucunun pişme süreleri farklı olduğu için dik olarak pişirilmesi önerilir.
- Kuşkonmazın tüm kısımları yenilebilir ancak pişirme işlemini kolaylaştırmak için dikenleri kesilerek ve kök kısmındaki kalınlıklar soyularak hazırlanabilir.
- Kuşkonmaz genellikle ızgarada veya tavada sotelenerek pişirilirken yaklaşık 7-8 dakikada pişebilir.
- Kuşkonmaz mezesi yapmak için kuşkonmazları haşlayıp zeytinyağı, sarımsak ve tuz ile tatlandırabilir ve sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
- Kuşkonmazın yanına iyi gidebilecek diğer yiyecekler domates, biber, soğan, sarımsak gibi sebzeler veya et ve balık gibi protein kaynakları olabilir.
- Kuşkonmazın tadı aromatik ve baharatsıdır, beyaz kuşkonmazın acılığı daha belirgindir.
- Kuşkonmaz ülkemizde nadir bulunan bir sebze olduğu için pahalı olabilir ve genellikle büyük marketlerin manav reyonlarında ya da online satış sitelerinden temin edilebilir.

Bu bilgiler, kuşkonmaz hakkında merak edilen pek çok konuya detaylı bir şekilde açıklama getiriyor. Umarım faydalı olmuştur. Eğer başka konularda da sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst