AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuskonmaz cicegi gunes sever mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuşkonmaz çiçeği güneş sever mi?​

Kuşkonmaz çiçeği bakımında gün ışığının önemi oldukça büyüktür. Ancak direkt gün ışığına maruz kalmaması gerekmektedir. Aydınlık olan yerler bu bitkinin yapraklarının parlak ve canlı kalması için oldukça önemlidir. Az ışık aldığında ise kuşkonmaz çiçeği yeteri kadar besin alamaz ve bu durumdan olumsuz etkilenir.
Kus konmaz çiçeği nasil bakilir?
Kışın toprak kurudukça sulayın. Susuzluğa dayanıklıdır. Yazın ise ortamın çok iyi havadar olmasıyla birlikte çok sık sulayıp -eğer havası çok kuru bir memlekette iseniz- yapraklarına su püskürtmelisiniz. Doğru bakım gösterirseniz kuşkonmaz yaz boyunca eski dallarından bile tekrar filizlenir.
Kuşkonmaz çiçeği neden kurur?
KUŞKONMAZ ÇİÇEĞİ NEDEN SARARIR? Nemi çok sevdiği için bulunduğu ortamda nem ister. Kışın iç mekanda kullanılan yapay ısıtıcılar nedeniyle kapalı alanlarda bu nedenden dolayı genellikle sararır ve kurur.

Kuşkonmaz çiçeği nasıl canlandırılır?​

Kuşkonmaz çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.
Kuşkonmaz çiçeği nasıl büyür?
Saksıda yetiştirildiklerinde 3 metre boya kadar uzayabilirler. Çiçeğin sarmaşık gibi uzaması için saksıya bir destek çubuğu saplamak veya dallarının yatay uzamasını sağlamak için bir ipe tutunmasını sağlamak önemlidir.
Balkonda kuşkonmaz nasıl yetiştirilir?
Kuşkonmaz Nasıl Yetiştirilir?
- Kuşkonmaz tohumu, organik madde ve harç bakımından zengin toprağa ekilir.
- Çimlenme sorununu gidermek için tohumlar, 3 cm derinliğe ekilmelidir.
- Toprak nemli kalacak şekilde sulama yapılır.
- Çimlenme işleminden sonra düzenli sulama ve bakım ihmal edilmemelidir.
Kuşkonmaz, Türkiye iklim özelliklerinde yetişmeye uygun bir bitkidir. Ayrıca yabani ortamda da gelişim gösterebilen kuşkonmaz ülkemizde en çok Muğla, Aydın ve Manisa illerinde yetiştirilir. Kuşkonmaz yetiştiriciliğinde iklimin yanı sıra toprak özellikleri de önemli bir etken oluşturur.
Kuşkonmaz bitkisi nasıl budanır?
Gübrelemeye ihtiyaç duymazlar ancak toprağın gevşek olması kök gelişimi için önemli bir unsurdur. Budama: Yeni sürgünler geliyorsa eskileri diplerinden budayabilirsiniz. Ayrıca, yan sürgünleri budama makasıyla kısaltabilirsiniz. Ek olarak, tamamiyle kuruyan ölü dalların budanması gerekir.
Kuşkonmaz nasıl toprak sever?
Kuşkonmaz hafif topraklarda yetiştirilmeye uygundur. Ağır toprakta da yetiştirebilir. Fakat ağır toprak, kuşkonmaz yetiştiriciliği için daha risklidir.

Kuşkonmaz ilacı nasıl yapılır?​

Homeopati’de: Kuşkonmaz kökünden 50 gr yıkanıp ince kıyıldıktan sonra bir şişeye konur ve üzerine p’lik 500 ml alkol ilave edilir. Şişe iki günde bir çalkalanır ve 4-6 hafta süzülerek Homeopati’de <> adı ile anılan tentür elde edilir. Bu tentürden günde 3-4 defa 10-15 damla 4-6 hafta süreyle alınır.
Kuşkonmaz çiçeği ne kadar büyür?
Tül kuşkonmaz çiçekleri, Liliaceae (zambakgiller) ailesine mensup Asparagus setaceus bilimsel ismiyle bilinen bitki türüdür. Nemi ve nispeten güneşli bir ortamı sever. İdeal koşullar oluştuğunda boyu 3 metreye kadar büyüyebilir.
Kuşkonmaz hangi ayda dikilir?
Kuşkonmaz tohumu, toprak ısınmaya başlayınca, yani Mart ve Nisan aylarında ekilebilir.

Kuşkonmaz tarlaya nasıl ekilir?​

Toprak 50 cm’e kadar sürüldükten sonra tekrar sürülür ve ekime hazırlanır. Pulluk yardımıyla 40 cm’e kadar dikim yapılacak karıklar açılır. Dikimden önce karıklar gübreyle doldurulur ve pençeler bu karıklar üzerine ekilir. Üstü 5 cm kapatıldıktan sonra düzenli sulamayla verimli kuşkonmaz yetiştiriciliği yapılır.
Yabani Kuşkonmaz nasıl yapılır?
Yabani Kuşkonmaz (Tilkişen) Tarifi Nasıl Yapılır? Küçükçe doğranan tilkişenleri, yağ ve soğanları koyduğumuz tencerede soğanlar pembeleşince tilkişenleri ekliyoruz. Biraz kavuruncada fazlada öldürmeden 3 adet köy yumurtasını kırıyoruz tuzuda ekleyip karıştırıyoruz yumurtalar pişince yemek hazırdır afiyet olsun. .
 
Geri
Üst