Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kusburnu ve kok zerdecal cayi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuşburnu ve kök zerdeçal çayı nasıl yapılır?​

Bir demlikte önce suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine sırasıyla toz zerdeçalı ve zencefili ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra çayı bir süzgeç yardımıyla bardağa alın ve biraz ılıdıktan sonra şifa niyetine için.
Bahar çayı Nasıl Yapılır?
“Bir kabın içerisine 3 tane zencefil, 3 çubuk tarçın, 3 tane havlıcan, 8-10 karanfil, bir tutam ayva yaprağı, 1 tutam hatmi çiçeği, 1 avuç kuşburnu meyvesi, dileğe göre portakal, limon ve karabiber konulur. 15 dakika kaynatılır. Kaynayan çay, içildikçe tekrar üzerine su eklenerek kaynatılır.
Zerdeçal limon çayı nasıl yapılır?
Ballı, Limonlu Zerdeçal Çayı Bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı olan bu karışım hoş tadı ile ideal bir kış çayı lezzetini sizinle buluşturacaktır. Bu lezzet deposunu hazırlamak için, iki bardak suyu önce kaynatın ve içine 1,5 çay kaşığı toz ya da rendelenmiş zerdeçal ilave edin.

Soğuk algınlığında zerdeçal nasıl kullanılır?​

Solunum yolu hastalıkları, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılırken etkili kullanım şekillerinden biritoz haline getirilmiş zerdeçalın bal ile karıştırılarak tüketilmesidir. Ayrıca soğuk kış günlerinde bağışıklık sisteminizi güçlendirmesi için zerdeçalı çay olarak da tüketebilirsiniz.
Zerdeçal gribe iyi gelir mı?
Grip salgınına yakalanmamak için öncelikle bağışıklık sisteminin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Çörekotu, ıtır, nar kabuğu, zencefil, zerdeçal, Reishi mantarı, propolis bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Ama bunları akılcı bir şekilde kullanmak önemli.
Kuşburnu ve zencefil çayı nasıl yapılır?
Çayı demlemeden önce kuşburnu meyvelerini iyice yıkayın. Kurutulmuş meyveleri sıcak suyun içinde haşlayın. Sonrasında meyveleri başka sıcak suyun içine koyarak, çayı hazırlamak için kaynatın. Çayın içine karanfil, zencefil ve bergamot gibi aromaları da ilave ederek 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin, servis edin.
Zerdeçal çayı hazırlamak için önce 2 bardak suyu, uygun bir demlikte kaynatmalısınız. Yeni kaynamış suya bir ya da bir buçuk çay kaşığı zerdeçal tozunu ekleyebilirsiniz. Bu karışımı yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakmanız gerekmektedir. Demlenmiş olan zerdeçal çayını süzüp afiyetle tüketebilirsiniz.
 
Geri
Üst