Kuşbaşılı Kaşarlı Pide

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kuşbaşılı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 su bardağı un
1-1,5 su bardağı ilik su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
300-500 gram arası yağsız kuşbaşı (Sotelik doğranacak ufak)
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz
Sıvı yağ
Üzeri için;
Kasar peyniri rendesi
1 adet yumurta sarısı (Kenarlara sürülecek)
50 gram tereyağı (Piştikten sonra kenarlara sürülecek)

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamurumuzu hazırlayalım. 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
Kuşbaşı etlerimizi şu dolu tencere ile ocağa alalım. Etimizi yumuşayana kadar pişirelim.
Etlerimiz kendi suyunu da çekmeye başlayınca küp küp doğranan soğanlarımızı ekleyelim.
Soğanlar da pişmeye başlayınca sivri biberi ekleyip pişirmeye devam edelim.
Domatesleri de küp küp doğradıktan sonra tuz ile beraber harcımıza ekleyelim.
2-3 dakika domatesler de pişene kadar pişirelim. Bir kenara alıp, soğumaya bırakalım.
Kabaran hamurumuzdan bezeler koparalım. Elips olacak şekilde hamurumuzu açalım.
Tam ortasına harcımızdan koyalım ve hamurumuzun kenarlarını harcımızın üzerine katlayalım.
Katlanılan kenarlara yumurta sarısı sürelim.
180 derecelik fırında kenarları ve altı pişene kadar kontrollü pişirelim.
Piştikten sonra kaşar peyniri rendesini de ekleyelim, tekrar fırına sürelim. Peynirler eridikten sonra çıkartalım.
Eritmiş olduğumuz tereyağından pidemizin kenarlarına sürelim. Afiyet olsun.
Kuşbaşılı Kaşarlı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst