AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuşbaşı Etli Kuru Dolma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
20 adet patlıcan ,biber kurusu (karışık kullandım)
İç harcı için:
250 gram kadar kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 kaşık domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
Karabiber
Pul biber
Kimyon
1 tatlı kaşığı toz sumak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağından biraz fazla su
Sosu için:
Yarım kaşık domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytin yağı

Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru sebzeleri 2 dk kadar haşlayıp süzelim.
Kuşbaşı etleri birazcık ufaltalım (yaklaşık küçük parmağın tırnağı büyüklüğünde)
Yıkanmış pirinç, doğranmış maydanoz ve kalan tüm malzemeleri karıştıralım.
Haşladığımız dolmalık sebzelerin yarısından biraz fazla dolduralım(tamamen doldurmayalım pirinç ve bulgurun şişme payı olsun).
Tenceremize dizelim.
Üzerine bir tabak yada dolma için yapılan ağırlıklardan koyalım ki kaynarken dolmalarımız dağılmasın.
Sosu için su hariç tüm malzemeleri bir tavada güzelce kavuralım.
Üzerine suyu ekleyip dolmaların üzerine boşaltıp dolmaların hizasına kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynamaya başlayınca en kısık ayarda 55 dk pişirdikten sonra 10 dk dinlendirelim.
Yemeğimiz servise hazır herkese afiyet olsun

Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst