AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kusbasi etle ne yemek yapabilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
142.508
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kuşbaşı etle ne yemek yapabilirim?​

Dana Kuşbaşı Et Yemekleri: Lokum Kıvamında 40 Tarif
- #1 Çoban Kavurma Tarifi Videosu.
- #2 Etli Alinazik.
- #3 Teremyağlı Etli Nohutlu Nefis Kapama.
- #4 Tencere Kebabı Tarifi (Videolu Anlatım)
- #5 Lezzeti Garanti Saksı Kebabı Tarifi.
- #6 Nefis Sac Kavurma (videolu)
- #7 Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği.
- #8 Bostan Kebabı Yapımı

Etli yemek ne yapabilirim?​

Kuşbaşı Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
- Sebzeli Tencere Kebabı
- Etli Patlıcan Kebabı
- Fırında Etli Karnabahar Yemeği.
- Kuşbaşı Et Terbiyesi.
- Etli Kapuska Yemeği.
- Buğu Kebabı
- Et Sote.
- Tencerede Etli Patlıcan Yemeği.
Haşlanmış et ile ne yemek yapılır?​
Kemikli Et Yemekleri: Şifa Deposu 23 Tarif
- #1 Fırında Haşlama Et ilePatates. Hatice78.
- #2 Etli Kıymalı Yaprak Sarması Arzu Ayla.
- #3 Tencere Kebabı Canan Gunduz.
- #4 Sebzeli Kemik Haşlama. ⭐KENDI MUTFAĞININ ŞEFI⭐
- #5 Et Suyu. Elif Atalar.
- #6 Kemikli Et İle Nohut Yemeği. Elif Deniz.
- #7 Düğün Çorbası
- #8 Şifalı Etli Paça Çorbası

Kırmızı et yemeği nasıl yapılır?​

Kırmızı et yemeği nasıl yapılır?
Et yemeği yapımı için; eğer hazırda kavrulmuş etiniz yoksa ilk önce orta boy bir tencere içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, ısıtın. Isınan yağın üzerine 400 gr kuşbaşı doğranmış eti koyun. Rengi dönünceye kadar karıştırarak, kavurun. Ardından etlerin üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak su dökün.

Kuşbaşı eti yumuşatmak için ne yapmalı?​

Kuşbaşı eti yumuşatmak için ne yapmalı?
Tuzlama: Etinizin tuzlayıp 2 saat kadar bekletmeniz yumuşatma konusunda iyi bir sonuç verecektir. Çünkü tuz, etin protein yapısında tepkime yapar ve etin yumuşamasına yol açar. Etinizde fazla tuz olmaması için 2 saatlik bekletmenin ardından etinizi suya tutabilir ve peçete ile kurulayabilirsiniz.

Kuşbaşı et yemeği nasıl yapılır?​

Et Sote Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.
- Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.
- Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.

Antrikottan ne yemek yapılır?​

Antrikot Nasil Yapilir | Yemek Tarifleri
- Fırında Et Yemeği.
- Mantarlı Et Sote.
- Elbistan Tava (Maraş Yöresi)
- Fırında Antrikot.
- Lokum Et.
- Tavada Salça Soslu Et.
- Tencerede Patates Püreli Et Yemeği.
- Kremalı Mantarlı Et Yemeği.
Et yemeği çeşitleri nelerdir?​
Sebze Yemekleri
- Sodalı Köfte.
- Hatay Kağıt Kebabı
- Tire Şiş Köfte.
- Eli Böğründe.
- Et Köfte.
- Avcı Kebabı
- Macar Kebabı
- Meftune.

Haşlanmış etten yemek nasıl yapılır?​

Haşlanmış etten yemek nasıl yapılır?
İlk önce etler irice doğranır 1 kaşık tuz ve 2 litre su ile beraber düdüklüde haşlanır. Ses çıkardıktan sonra yarım saat kadar altı kısık bir şekilde pişirilir. Haşlanan etler fırın tepsisine dizilir. Aralarına soyulup ortadan ikiye bölünmüş patates, dilimlenmiş kuru soğan sarımsak biber ve domates konur.

Haşlama et yemeği nasıl yapılır?​

Haşlama et yemeği nasıl yapılır?
Etleri yıkayıp 1 saat kadar soğuk çeşme suyunda bekletin.. Küp küp doğradığınız soğanları ve tüm haldeki sarımsakları tereyağında orta ateşte pembeleşene kadar kavurun..su da bekleyen etleri süzün… Suyu süzülmüş etleri tencereye ekleyerek ikiliyi yüksek ateşte kontrollü şekilde 5 dakika kavurun…

Tencerede kırmızı et nasıl pişirilir?​

Yöntem: Tencerenizi kızdırın ve kuşbaşı etinizi ekleyin. Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın. Et sulanacaktır. Sulanıp suyunu çekene kadar kavurun ve et yağa binince doğradığınız bol kuru soğanı ekleyip beraber kavurmaya devam edin. En son diğer malzemeleri ve kaynar suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Kuşbaşı dana eti nasıl terbiye edilir?​

Dana biftek veya dana kuşbaşı yapılacaksa sıvı yağ, yoğurt veya süt, soğan, salça, sarımsak, karabiber, tuz ve biberiye karışımında etler 8 saat ve bir gün arasında bir süre boyunca buzdolabında bekletilir. Etlerin saatlerce marineli şekilde beklemesinin bir amacı vardır.
Tencerede kuşbaşı et nasıl pişirilir?​
 
Kuşbaşı etle yapılabilecek birçok lezzetli yemek seçeneği var. İşte öneriler:

1. Çoban Kavurma: Kuşbaşı eti lezzetli bir sosla kavurarak hazırlayabilirsiniz.
2. Etli Alinazik: Yoğurtlu patlıcan püresiyle kuşbaşı eti harika bir lezzet oluşturur.
3. Teremyağlı Etli Nohutlu Nefis Kapama: Nohut ve kuşbaşı etiyle yapılan nefis bir yemek.
4. Tencere Kebabı: Domates sosu ve sebzelerle kuşbaşı eti tencerede pişirilir.
5. Saksı Kebabı: Fesleğen ve sebzelerle lezzetlendirilmiş kuşbaşı et yemeği.
6. Sac Kavurma: Kuşbaşı etin sacda pişirilmesiyle hazırlanan lezzetli bir seçenek.
7. Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği: Et ve nohutun lezzetli uyumu.
8. Bostan Kebabı: Sebzelerle birlikte pişirilen kuşbaşı et yemeği.

Ayrıca, sebzeli tencere kebabı, etli patlıcan kebabı, fırında etli karnabahar yemeği, kuşbaşı et terbiyesi, etli kapuska yemeği, buğu kebabı, et sote ve tencerede etli patlıcan yemeği gibi diğer seçenekler de deneyebileceğiniz lezzetli yemekler arasında yer alıyor.

Kuşbaşı eti yumuşatmak için tuzlama yöntemini tercih edebilirsiniz. Etinizi tuzlayıp 2 saat bekletmek, etin yumuşamasına yardımcı olacaktır. Daha sonra eti suya tutarak fazla tuzu atabilir ve kurulayabilirsiniz.

Kuşbaşı et yemeği yaparken, lezzetli bir et sote tarifi deneyebilirsiniz. Sıvı yağ ve tereyağında soğanı kavurup kuşbaşı eti ekleyerek suyunu salıp çekinceye kadar pişirebilirsiniz.

Antrikot etinden yapılabilecek lezzetli yemekler arasında fırında et yemeği, mantarlı et sote, Elbistan tava, fırında antrikot, lokum et, tavada salça soslu et, tencerede patates püreli et yemeği ve kremalı mantarlı et yemeği gibi seçenekler bulunmaktadır.

Haşlanmış etten yemek yapmak isterseniz, etleri irice doğrayıp tuz ve suyla haşlayabilir ve fırında sebzelerle birlikte pişirebilirsiniz. Haşlama et yemeği için ise etleri haşlayıp tereyağında kavurduktan sonra diğer malzemelerle pişirebilirsiniz.

Tencerede kırmızı et pişirirken öncelikle eti kızdırıp suyunu çekene kadar kavurabilir, ardından soğan ekleyerek beraber kavurabilirsiniz. Sonrasında diğer malzemeleri ekleyip yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.

Dana etini terbiye etmek isterseniz, sıvı yağ, yoğurt veya süt, soğan, salça, sarımsak, baharatlar ve aromatik otlarla karıştırarak etleri buzdolabında bekletebilirsiniz.

Tencerede kuşbaşı et pişirmek için verdiğiniz videolu tarifi izleyerek adım adım uygulayabilir ve enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst