AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuşbaşı Eti İle Sebze Beğendi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuşbaşı Eti İle Sebze Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Sebze beğendi için:
1 tane orta boy brokoli
3/5 parça karnabahar
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 tutam rendelenmiş kaşar peynir
Et için;
300/400 gram kuşbaşı eti
1 tane soğan
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) tane yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Göz kararı tuz
Bir tutam pulbiber

Kuşbaşı Eti İle Sebze Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı ve biberi yağda kızartıyoruz.
Eti içine koyup karıştıyoruz ve yumuşayıncaya kadar ateşte bırakıyoruz (kendi suyu çekene kadar).
Suyu gitmek üzere olduğunda üstüne tuz ve pulbiberi atıyoruz.
Sebzelerin ikisinide haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra sudan çıkarıp küçük küçük doğruyoruz.
Büyük bi tavaya sebzeleri koyup az bi yağ ile kavuruyoruz.
Onlar kendi kendine kavrulurken ayrı bi tavada beşamel sosunu hazırlıyoruz.
Tavaya tereyağını koyup eritiyoruz.
İçine iki kaşık unu ilave edip karıştırıyoruz.
2/3 dakika unumuzu kavurduktan sonra 2 bardak sütü içine ilave ediyoruz.
Güzelce çırparak karıştırın topak topak olmasın.
Koyulaşmaya başlayınca içine karabiber ile tuzu atın.
Tavadaki sebzelerin içine simdi ilk önce peyniri atıp karıştırıyoruz. !
O eridikten sonra üstüne beşamel sosunu döküp bir daha karıştıyoruz ve sebzeli beşamelimiz hazır oluyor böylece.
Tabağımıza önce sebzeli beşameli koyuyoruz, üstünede kavurduğumuz eti! Mükemmel görünüşüyle ve çok lezzetli tadıyla sizi sizden alacak !!.Afiyet olsun !!!!!!!.
Kuşbaşı Eti İle Sebze Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst