AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuşbaşı Çökertme Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuşbaşı Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller

Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı su
Sarımsaklı yoğurt
Eti:
500 gram kuşbaşı ya da julyen kırmızı et
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Tereyağı, sıvı yağ
2 adet biber
6- 7 adet patates
Maydanoz

Kuşbaşı Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Eti doğrayıp 45 dk. Kadar haşlıyoruz.
Süzünce yağda baharatlar ve biber ile kavuruyoruz.
Patatesleri soyup ince ince doğruyoruz. Tuzlu suda 15 dk. Bekletip süzüp kuruluyoruz.
Kızgın yağda kızartıyoruz.
Robottan geçirdiğimiz domatesi yağda öteki sos materyalleri ile birlikte kaynatalım.
Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayalım.
Patatesi tabağın en altına yerleştirip domates sosunun bir kısmını üzerine gezdirelim ve sarımsaklı yoğurdu da kenarlarına gezdirelim.
Üzerine eti ve üzerine kalan sosu da dökerek en son maydanoz ile süsleyelim.
 
Geri
Üst