AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kus uzumunun adi neden kus uzumu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kuş üzümünün adı neden kuş üzümü?​

Kuş üzümü aslında bektaşi üzümünden gelirler. İngilizce’de “kuş üzümü” adını 1550’lerde almıştır ancak bunun sebebi şekillerinin Yunanistan’daki kuş üzümlerine benziyor olmalarıdır. Aslında kurumuş üzümlerdir ve siyah, kımızı, yeşil, mor ve pembe renklerde olurlar.

QUŞ üzümü nedir?​

QUŞ üzümü nedir?
Kuş üzümü çok eski dönemlerden beri Yunanistan’ın güneyindeki Zakintos(Zante) Adası’nda yetiştirilmektedir. Hatta bu sebeple kuş üzümü bu adanın ismi olan Zante ve bu üzüm türünün tüm Akdeniz’e ihraç edilmesini sağlayan liman olan Corinth adıyla da bilinmektedir.

Frenk üzümü ne işe yarar?​

Frenk üzümü ne işe yarar?
Yüksek miktarda B ve C vitamini içerir ve bağışıklığı kuvvetlendirir. Zengin bir mineral deposu olan frenk üzümü fosfor, manganez, demir, bakır ve potasyum kaynağıdır. Lifli yapısıyla sindirim sistemini rahatlatır, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler. Kan şekerinin dengede tutulmasını sağlar.

Frenk üzümü ne işe yarar nasıl kullanılır?​

Zengin bir mineral deposu olan frenk üzümü fosfor, manganez, demir, bakır ve potasyum kaynağıdır. Lifli yapısıyla sindirim sistemini rahatlatır, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler. Kan şekerinin dengede tutulmasını sağlar. Terleyerek zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve ateşi düşürür.

Kuş üzümü pilava nasıl katılır?​

Kuş üzümü pilava nasıl katılır?
Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı doğruyoruz ve karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekliyoruz.
- Pirinç tane tane olunca baharatları ekleyip kuş üzümünü ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatıp kapağını kapatıyoruz.

Kuş üzümü pilava ne zaman eklenir?​

Kuş üzümü pilava ne zaman eklenir?
Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpelim. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine havlu kağıt örtelim ve en az 10- 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Fıstıklı kuş üzümlü pilavımızın ilk sıcağı gittikten sonra karıştırıp servis edelim.
Nohutlu üzümlü pilav nasıl yapılır?​
Yağı pilav tenceremize alıp, pirinçleri ekliyoruz. Şekeri de ilave edip, pirinçler birbirine yapışıp tekrar ayrılana kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz. Suyunu ekleyip, yüksek ateşte kaynatıyoruz. Kaynayınca; kuş üzümü, nohutu ve tuzu ekleyip, tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
 
Kuş üzümünün adı neden kuş üzümü olarak bilinir sorusuna yanıt vermek gerekirse, kuş üzümü aslında bektaşi üzümünden gelir. İngilizce’de “kuş üzümü” adını 1550’lerde almıştır ancak bunun sebebi şekillerinin Yunanistan’daki kuş üzümlerine benziyor olmalarıdır. Kuş üzümü aslında kurutulmuş üzümlerdir ve siyah, kırmızı, yeşil, mor ve pembe renklerde olabilirler.

Frenk üzümü ise yüksek miktarda B ve C vitamini içerir ve bağışıklığı kuvvetlendirir. Aynı zamanda fosfor, manganez, demir, bakır ve potasyum gibi mineraller açısından zengindir. Lifli yapısı sindirim sistemini rahatlatır, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler ve kan şekeri seviyelerini dengede tutmaya yardımcı olur. Ayrıca vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olarak ateşi düşürebilir.

Kuş üzümü pilava katıldığında, genellikle pilav tenceresinde pirinç tane tane oluncaya kadar kavrulan soğanın üzerine eklenir. Baharatlarla birlikte karıştırılarak kuş üzümü ilave edilir ve karıştırılır. Suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatılarak kapağı kapatılır ve pişirilir.

Kuş üzümlü pilavın tamamlandığı ve servis edildiği aşamada, fıstıkla da zenginleştirilmiş olabilir. Pilavı kısık ateşe alıp, üzerine karabiber ve tarçın serpilerek pişirilebilir. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınıp üzerine havlu kağıt örtülerek dinlendirilir. İlk sıcaklığı gittikten sonra karıştırılıp servis edilir.

Nohutlu üzümlü pilav yapımı ise, yağda pirinçler kavrulduktan sonra su eklenir ve kaynatılır. Sonrasında kuş üzümü, nohut ve tuz ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve pilav pişirilir. Bu tarifle farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.
 
Geri
Üst