AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tepeli tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için;
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce helvanın şerbetini yapmakla başlayalım.
Vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp ocakta orta ateşte kaynatalım ve ocaktan alalım.
Helva için tencereye yada geniş bir tavaya yağları koyup orta ateşte eritelim.
Üzerine irmiği ilave edip karıştırarak rengi altın rengini alıncaya kadar kavuralım.
En son kuş üzümü ekleyip karıştıralım şerbetin içine helvaya dökmeden önce vanilya koyup karıştıralım.
Kepçeyle yavaş yavaş helvaya dökerek bir yandan karıştıralım hiç durmadan.
Hepsini şerbetin bu şekilde bitirelim helvanın çorba gibi olması sizi endişelendirmesin.
Helva kendini toplayana kadar karıştırmaya devam edelim kendini toplayınca ocaktan alalım.
Kapağını kapatıp 10 dakika bekletelim ve sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.
Hepinize hayırlı kandiller.

Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst