Kuş Dili Tatlısı Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kuş Dili Tatlısı nasıl yapılır
Kuş Dili Tatlısı yapılışı

Kuş Dili Tatlısı Malzemeler :
25 gram maya
un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 cay kaşığı karbonat
esmer toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su

Kuş Dili Tatlısı Tarifi

Bardağa suyu ve tuzu koyup karıştırın,sonra hamur karacağımız kaba dokun Uzerine mayayı ekleyin mayayı eritin Ardından yagı ve karbonatı ilave edin

Daha sonra, un dokun ve hamuru karın Hamuru kardıktan sonra uzerini havlu ile ortun ve dinlendirmeye alın

Kullanıma hazır olan hamuru yumruk buyukluğunde yumak haline getirin 1 tane yumak alın ve yufka şeklinde acın Fakat kalınlığı 2 cm olmalı Yufkaları paralelkenar şeklinde kesin Kesilen paralelkenar kuşdili hamurunu ortasından bir delik acıp hamurun diğer ucunu o delikten cıkarın Hamur, kuşdili şeklini alacaktır Fakat kuşdili paralelkenarı bıcakla değil, dalgalı kurabiye bıcağı ile kesin Bu şekilde, kenarları dalgalı bir gorunum kazansın Daha sonra, tavaya sıvı yağı dokun Yağı kızdırın Ardından kuşdili hamurlarını kızartmaya başlayın

Kızarmış hamurları tavadan alır almaz ayrı bir kabta uzerlerine esmer şeker serpin İşte kuşdili tatlımız hazır

imageskusdilitatlisitarifiresimli5ad4068107165
 
Geri
Üst