SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kuş Dili Tatlısı nasıl yapılır
Kuş Dili Tatlısı yapılışı
Kuş Dili Tatlısı Malzemeler :
25 gram maya
un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 cay kaşığı karbonat
esmer toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Kuş Dili Tatlısı Tarifi
Bardağa suyu ve tuzu koyup karıştırın,sonra hamur karacağımız kaba dokun Uzerine mayayı ekleyin mayayı eritin Ardından yagı ve karbonatı ilave edin
Daha sonra, un dokun ve hamuru karın Hamuru kardıktan sonra uzerini havlu ile ortun ve dinlendirmeye alın
Kullanıma hazır olan hamuru yumruk buyukluğunde yumak haline getirin 1 tane yumak alın ve yufka şeklinde acın Fakat kalınlığı 2 cm olmalı Yufkaları paralelkenar şeklinde kesin Kesilen paralelkenar kuşdili hamurunu ortasından bir delik acıp hamurun diğer ucunu o delikten cıkarın Hamur, kuşdili şeklini alacaktır Fakat kuşdili paralelkenarı bıcakla değil, dalgalı kurabiye bıcağı ile kesin Bu şekilde, kenarları dalgalı bir gorunum kazansın Daha sonra, tavaya sıvı yağı dokun Yağı kızdırın Ardından kuşdili hamurlarını kızartmaya başlayın
Kızarmış hamurları tavadan alır almaz ayrı bir kabta uzerlerine esmer şeker serpin İşte kuşdili tatlımız hazır
imageskusdilitatlisitarifiresimli5ad4068107165
Kuş Dili Tatlısı yapılışı
Kuş Dili Tatlısı Malzemeler :
25 gram maya
un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 cay kaşığı karbonat
esmer toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Kuş Dili Tatlısı Tarifi
Bardağa suyu ve tuzu koyup karıştırın,sonra hamur karacağımız kaba dokun Uzerine mayayı ekleyin mayayı eritin Ardından yagı ve karbonatı ilave edin
Daha sonra, un dokun ve hamuru karın Hamuru kardıktan sonra uzerini havlu ile ortun ve dinlendirmeye alın
Kullanıma hazır olan hamuru yumruk buyukluğunde yumak haline getirin 1 tane yumak alın ve yufka şeklinde acın Fakat kalınlığı 2 cm olmalı Yufkaları paralelkenar şeklinde kesin Kesilen paralelkenar kuşdili hamurunu ortasından bir delik acıp hamurun diğer ucunu o delikten cıkarın Hamur, kuşdili şeklini alacaktır Fakat kuşdili paralelkenarı bıcakla değil, dalgalı kurabiye bıcağı ile kesin Bu şekilde, kenarları dalgalı bir gorunum kazansın Daha sonra, tavaya sıvı yağı dokun Yağı kızdırın Ardından kuşdili hamurlarını kızartmaya başlayın
Kızarmış hamurları tavadan alır almaz ayrı bir kabta uzerlerine esmer şeker serpin İşte kuşdili tatlımız hazır
imageskusdilitatlisitarifiresimli5ad4068107165