AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kus astimi nedir?

Editör

Yeni Üye

Kuş astımı nedir?​

Astım. Kedi, köpek tüyü gibi kuş tüyüne de alerji gelişmesi sonucu bronşlarda aşırı duyarlılık gelişerek bronşlarda duyarlanma sonucu öksürük, nefes sıkışması gibi belirtiler ile kendini gösteren astım hastalığı gelişebilir.

Astım hastası muhabbet kuşu besleyebilir mi?​

“Tüm tüylü hayvanlar alerjiye neden olabilir. Evlerde beslenen kedi, köpek, muhabbet kuşu, tavşan ve hamster gibi evcil hayvanlar bazı astım hastalarını olumsuz etkiliyor. Bu hastaların tedavisi sırasında evcil hayvanların evden tamamen uzaklaştırılması ve evcil hayvanı olanlarla da temas ettirilmemesi gerekir.

Muhabbet kuşu agzini acip kapatiyor neden?​

Muhabbet kuşu agzini acip kapatiyor neden?
Gaga açıp kapama durumu kuşlarda görülen bir davranıştır. Yorulduklarında iç basıncı dengelemek için, heyecanlandıkları için, korktukları için, gagalarını hızlı hızlı açıp kapayabilirler.

Aviastım nasıl kullanılır?​

Aviastım nasıl kullanılır?
Kullanım Şekli :Bir kuş için orta boy suluğa ( 100 cc ) 15 damla ilave edilir. Güvercinlerde; orta boy bir suluğa (100 cc ) 30 damla ilave edilir. Kuşların suları iki günde bir kez değiştirilir. Tazelenen suyun içine yukarıdaki miktarlarda Avi-ast çözeltisi ilave edilir.

Kuşlarda solunum yolu enfeksiyonu nasıl anlaşılır?​

Kuşlarda Solunum Yolu Hastalıkları
- Belirtileri: Kuşlarda bir durgunluk hali gözlenir, bunu uyuşukluk takip eder.
- Belirtileri: Kuşun burnunda akıntı, gözlerinde çapak görüldüğünde, bunların nezlenin ilk ve temel belirtileri olarak kabul edilerek derhal tedaviye başlanılması gerekir.

Avisol A vitamin nasıl kullanılır?​

Kullanım talimatı; * Hasta kuş için, orta boy bir suluğa (80- 100 cc) 2,5 cc Avisol ilave edilir. * Gün aşırı ilaçlı su içirilir. * Avisol Plus ilave edildikten sonra içme suları en geç iki günde bir değiştirilmelidir.

Avi DIAR nasıl kullanılır?​

Avi DIAR nasıl kullanılır?
Kullanım Önerisi
- Bir kuş için; orta boy bir suluğa (100 cc) 20 damla ilave edilir.
- Güvercinlerde; orta boy bir suluğa (100 cc) 30 damla ilave edilir. Kuşların suları iki günde bir kez değiştirilir.
- Tazelenen suyun içine yukarıdaki miktarlarda Avi-diar çözelti ilave edilir.

Kuş astımı, kuş tüyüne karşı gelişen alerjik reaksiyon sonucunda bronşlarda aşırı duyarlılık oluşmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu durumda bronşlarda daralma ve inflamasyon meydana gelerek öksürük, nefes darlığı gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Astım hastalarının muhabbet kuşu beslemesi konusunda dikkatli olmaları önemlidir. Alerjik reaksiyonlar gelişebileceği için hastalığın kontrol altında tutulması için doktorun önerilerine uyulmalıdır. Evcil hayvanlar, astım belirtilerini tetikleyebileceğinden, doktor tavsiyesi olmadan evde muhabbet kuşu beslemek riskli olabilir.

Muhabbet kuşunun gaga açıp kapama davranışı genellikle normal bir davranıştır. Kuşlar, heyecanlandıklarında, yorulduklarında, korktuklarında ya da sadece iç basıncını dengelemek için gagalarını açıp kapayabilirler. Genellikle endişe edilecek bir durum değildir.

Aviastım, kuşlarda kullanılan bir ilaçtır. Kullanımı için bir kuş için orta boy bir suluğa belirli miktarda damla ilave edilir ve kuşların suyu iki günde bir değiştirilerek tazelenen suya yine belirtilen miktarda Aviastım çözeltisi eklenir. Bu ilacın kullanımı için veteriner hekimin önerilerine de dikkat etmek önemlidir.

Kuşlarda solunum yolu enfeksiyonlarının belirtileri arasında genellikle durgunluk, uyuşukluk, burun akıntısı, göz çapaklanması gibi durumlar yer alabilir. Bu belirtiler hissedildiğinde, veteriner hekime başvurmak ve gereken tedaviye hemen başlamak önemlidir.

Avisol A vitamininin kullanımı için hasta kuş için belirli miktarlarda ilacın orta boy bir suluğa ilave edilmesi ve gün aşırı ilaçlı su içirilmesi önerilir. Avisol Plus ilave edildikten sonra içme sularının en geç iki günde bir değiştirilmesi gereklidir.

Avi DIAR kullanımı için ise bir kuş için orta boy bir suluğa belirli miktarda damla ilave edilerek kullanılır. Güvercinlerde ise aynı şekilde belirtilen miktarlarda çözelti suya eklenir ve kuşların suları iki günde bir değiştirilir. Bu ilacın kullanım talimatlarına dikkat ederek veterinere danışmak önemlidir.

Geri