AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuruyan dut agaci nasil canlanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kuruyan dut ağacı nasıl canlanır?​

Kuruyan ağaçlar bahçeden sökülerek imha edilmeli ve yerlerinde kireç söndürülmelidir. Hastalık bahçenin belli kesimlerinde ise rizomorfların sağlam ağaçlara ulaşmaması için hasta olanlar 60 cm derinlik ve 30 cm genişlikteki hendekler ile izole edilmelidir.

Dut budanır mı?​

Dut budanır mı?
Dut ağaçlarında budama, genelde kış dinlenme döneminde havaların çok soğuk olmadığı zamanlarda yapılır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri gibi kışın çok soğuk geçmediği bölgelerde sonbaharda, ağaçlar yapraklarını döktükten itibaren budamaya başlanır. Kış sonunda ağaçlar uyanıncaya kadar devam edilebilir.

Dut ağacına hangi gübre kullanılır?​

Gübreleme işleminde kaliteli gübre kullanımı çok önemlidir. Bu detaya da dikkat etmelisiniz. Dut ağacı diğer bitkiler kadar gübrelemeye ihtiyaç duymaz; ancak gübrelendiğinde daha iyi olur. Yine de ağacınızın iyi gelişmesini istiyorsanız azotlu ve fosfatlı gübreyi tercih edebilirsiniz.

Dut ağacı ne zaman sulanır?​

Dut ağacı ne zaman sulanır?
Yaz mevsiminde, sıcak ve kurak dönemlerde ağaca iyi gelen toprak nemini korumak üzere ağaçlara sulama yapılması gerekir. Bu şekilde dut ağaçlarının ürün verimi %50 kadar artırılabilir. Ancak ağaçlarına verilecek olan suyun kalitesi iyi olmalı ve aşırıya kaçılmamalıdır.
Dut ağacı neden dut vermez?​
Dut ağacı nemli toprağı ve ılıman iklimi seven bir ağaç türüdür. Bundan dolayı dut ağacını yetiştirmek için öncelikle iyi bir toprak seçimi yapmak durumundasınız. Yetiştirilirken nemli bir toprak tercih edilmemesi durumunda dut ağacı meyve vermez.

Incir ağacının ömrü ne kadardır?​

Incir ağacının ömrü ne kadardır?
Ortalama olarak bir incir ağacı 40-50 yıl yaşar. Bu zamanın uzaması da kısalması da ağacın bakımına bağlıdır. İncir ağacı fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz.

Erkek dut ağacı meyve verir mi?​

Tüplü aşılı Dut fidanlarını yılın 12 ayı dikebilirsiniz. Erkek dut ağacı meyve vermez. Genellikle ipek böceği yetiştiriciliğinde ve peyzaj süslemelerinde kullanılır. Ayrıca büyük yaprakları da sarmalık olarak kullanılmaktadır.

Dut ağacı suyu sever mi?​

Dut ağacı suyu sever mi?
Dut ağacı diğer bitkilere nazaran susuzluğa karşı daha dirençli bir bitkidir. Ancak yine de susuz kalmaması gerekir. Uygun sulama yöntem ile dut ağacınızı sularsanız, dut ağacınızdan % 50 oranında verim alabilirsiniz. Vereceğiniz su miktarı da çok çok önemlidir, aşırıya kaçarsanız verim alamazsınız.

Dut ağacı her gün sulanır mı?​

Sulama: Dut ağaçları, toprağı nemli olduğu sürece iyi gelişir ve ürün verimi artar. Yaz mevsiminde, sıcak ve kurak dönemlerde ağaca iyi gelen toprak nemini korumak üzere ağaçlara sulama yapılması gerekir.

Dut ağacı meyve vermemesi için ne yapmalı?​

Dut ağacı meyve vermemesi için ne yapmalı?
Dut ağacı için aşılama çözümü Sera personeli kasım ayında bile dut ağacından meyve elde edilmesini; aşıların sağlıklı yapılması, ağacın bakımının aralıksız devam etmesi ve sıcak giden hava koşullarına bağlıyor. Meyve vermeyen dut ağacını sürgün göz aşısı ile aşılarsanız, meyve verme ihtimali vardır.
Dut ağacı meyve vermesi için ne yapmalı?​

Dut ağacına aşı ne zaman yapılır?​

Dut ağacına aşı ne zaman yapılır?
Dut Aşısı Bahar geldiğinde dut ağaçlarına su yürümeye başladığı zaman kalem ve yarma aşılar yapılmaktadır. Ağaçlara yaprak aşısı ise altıncı aydan başlayarak yapılır. Aşı yapılan dut ağaçları daha güzel ve lezzetli meyveler verir.
 
Geri
Üst