AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 tabak kurutulmuş yeşil fasulye
1 tane soğan
2-3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Kaynar su

Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurutulmuş yeşil fasulyeler yıkanıp soğuk suda 2-3 saat yumuşayıncaya kadar bekletilir.
Suyu süzülüp tekrar yıkanır.
Düdüklü tencerede bol su ile haşlanır.
Fasulyeler pişince ocaktan alınır. Suyu süzülür. Beklemeye bırakılır.
Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve ayçiçek yağı rengi dönene kadar kavrulur.
Salçalar eklenir, biraz daha kavrulur.
Fasulyeler eklenir. Biraz daha kavrulur.
Üzeri biraz geçecek kadar kaynar su koyulur.
Kısık ateşe alınır ve orta ara denetim edilerek pişirilir.
Pişme mühleti birinci haşlanmasına bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.
Pişmesine yakın tuzu atılır. Karıştırılır. Afiyet olsun.
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst